Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Απαγόρευσαν τον... blogger στην Τουρκία για τα δικαιώματα των ποδοσφαιρικών αγώνων!

BloggerImage by kuribo via FlickrΗ διαμάχη σχετικά με τα δικαιώματα μετάδοσης των τουρκικών ποδοσφαιρικών αγώνων, οδήγησε στη γενική απαγόρευση της δημοφιλούς διαδικτυακής πλατφόρμας Blogger, εξαγριώνοντας του Τούρκους χρήστες του διαδικτύου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από ένα τοπικό δικαστήριο, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί μάλλον ένα δυσανάλογο μέτρο.

Το δικαστήριο της νοτιοανατολικής επαρχίας του Ντιγιαρμπακίρ απαγόρευσε τον ιστότοπο, που είναι ιδιοκτησία της Google Inc., σε απάντηση καταγγελίας που έγινε από τον πάροχο δορυφορικών τηλεοπτικών καναλιών Digiturk, στον οποίο ανήκουν τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων Super League της Τουρκίας. Αγώνες που μετέδιδε το κανάλι Lig TV του Digiturk, είχαν δημοσιευτεί "παράνομα" από πολλούς χρήστες του Blogger στα blog τους.

"Αυτή είναι μια δυσανάλογη απάντηση από το δικαστήριο και αναμφίβολα έχει τεράστιες επιπτώσεις σε όλους τους νομοταγείς πολίτες," δήλωσε ο ακτιβιστής για τα διαδικτυακά δικαιώματα Γιαμάν Ακντενίζ στην εφημερίδα Hürriyet, προσθέτοντας ότι, εκατομμύρια Τούρκων blogger και αναγνωστών θα θιγούν από την απόφαση αυτή του δικαστηρίου του Ντιγιαρμπακίρ.

Υπάρχουν περισσότεροι από 600.000 Blogger, οι οποίοι χρησιμοποιούν ενεργά το Blogger, ενώ τον τελευταίο μήνα, 18 εκατομμύρια χρήστες από την Τουρκία επισκέφτηκαν σελίδες που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο ιστότοπο, ισχυρίστηκε ο Ακντενίζ. Η απαγόρευση πρόκειται να τεθεί πλήρως σε ισχύ μέσα σε λίγες μέρες, εκτός και αν προσβληθεί επιτυχώς ενώπιον των δικαστηρίων.ανάλογο μέτρο.
Άγγελος Καρράς

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...