Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συγχώνευση του «Βήμα online» και του «in.gr»

Με ταχύ ρυθμό προχωρά η συγχώνευση του «Βήμα online» και του «in.gr». Το τελευταίο ήδη έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει, ειδήσεις και κείμενα από το νεοσυσταθέν newsroom που έχουν γραφτεί για το site του «Βήματος». Παράλληλα αναμένεται η είσοδος στον μηχανισμό του newsroom και των «Νέων». Ερωτηματικό όμως προκαλεί το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στο newsroom, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι του «in.gr» ανήκουν σε άλλο τομέα του ΔΟΛ και ως εκ τούτου υπάγονται σε άλλο εργασιακό και ασφαλιστικό φορέα.

Ως προς τα εργασιακά του νέου site ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο «Βήμα» αντέδρασε άμεσα στις πρώτες κρούσεις της διοίκησης για εργασία τα Σαββατοκύριακα αποστέλλοντας e-mail και ενημερωτικές επιστολές, επισημαίνοντας το νομικό πλαίσιο που διέπει την εργασία τα Σαββατοκύριακα. Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΔΟΛ στοχεύει στην επιβολή εργασίας τα Σαββατοκύριακα, χωρίς όμως να προτίθεται να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η πολυπλοκότητα του προγράμματος συγγραφής και ανάρτησης των κειμένων και των παρελκόμενων (φωτογραφιών, βίντεο κλπ) στο νέο site σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, έχει ως αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα της δημοσιογραφικής ύλης, τόσο στο site όσο και στην Κυριακάτικη έκδοση. Ωστόσο το τελευταίο δεν φαίνεται - προς το παρόν τουλάχιστον, να απασχολεί τους επιτελείς του «Βήματος» που από την πλευρά τους εκφράζουν ικανοποίηση από την ανταπόκριση των χρηστών και τα νούμερα επισκεψιμότητας στο νέο site το πρώτο 15νθημερο της λειτουργίας του.
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...