Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ALPHA έκοψε το λεσβιακό φιλί απο την σειρά Glee

Το Glee, η σειρά φαινόμενο, όπως πολύ σωστά διαφημίζει ο Alpha, πέρα από το γεγονός ότι αναδεικνύει την pop κουλτούρα των τελευταίων δεκαετιών περνά στο κοινό του και σειρά κοινωνικών μηνυμάτων!


Το γεγονός που καθιέρωσε την σειρά ως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών είναι ότι οι fans της σειράς ταυτίζονται με τους χαρακτήρες, βλέπουν τα προβλήματα τους να αντιμετωπίζονται στη μικρή οθόνη, πράγμα που τους δίνει κουράγιο να αντιμετωπίσουν τα δικά τους.

Ο Alpha στις 2 Σεπτεμβρίου πρόβαλε το 4ο επεισόδιο του 2ου κύκλου με τίτλο “Duets”! Σε μία σκηνή του επεισοδίου η Brittany και η Santana, δύο από τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς, ανταλλάσουν ένα φιλί! Βέβαια ο Έλληνας τηλεθεατής δεν το ξέρει αυτό, εφόσον ο Alpha έκοψε τη συγκεκριμένη σκηνή! Φαίνεται πως τα καμώματα της κρατικής τηλεόρασης με το κόψιμο ομοφυλοφιλικής σκηνής στο “Downton Abbey” και η φασαρία που προκλήθηκε δεν εμπόδισε το κανάλι της Κάντζας!

Όπως πολλοί fans της σειράς εξέφρασαν μέσω Facebook και Twitter στις σελίδες του καναλιού το γεγονός είναι τουλάχιστον απαράδεκτο! Σε μια εποχή όπου ο ρατσισμός βρίσκεται στα ύψη, όπου η ομοφυλοφυλία διώκεται επιθετικά στη Ρωσία και σε άλλες περιοχές του κόσμου ο Alpha κάνει κάτι καλό, αποφασίζει να προβάλει το Glee που αποτελεί ύμνο στη διαφορετικότητα! Σύντομα όμως, ακυρώνει την ίδια του την κίνηση κόβοντας την συγκεκριμένη σκηνή του λεσβιακού φιλιού!

Δεν είναι δυνατόν, εν μέσω 2013, η Ελλάδα να είναι η μοναδική χώρα που κόβει ομοφυλοφιλικές σκηνές από το Glee. Ποιος ο λόγος προβολής της σειράς λοιπόν; Ποιος ο λόγος να προβάλλεται η σειρά με σήμα «Επιθυμητή η γονική συναίνεση» στις 22:00 (καθώς και στις 14:00 σε επανάληψη); Μήπως οι υπεύθυνοι εκεί στον Alpha δεν ήξεραν το ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο της σειράς; Το Glee στη συνέχεια του 2ου κύκλου αλλά και στους επόμενους δίνει μεγάλη βάση στο θέμα της σεξουαλικότητας! Νέοι χαρακτήρες μπαίνουν στη σειρά και νέα ρομάντζα γεννιούνται πολλά εκ των οποίων είναι gay. Αν πρόκειται να προβάλλει τη σειρά πετσοκομμένη δεν έχει κανένα απολύτως νόημα!

Το ίδιο το περιεχόμενο της σειράς είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ανοχή στο ασυνήθιστο και η υπέρβαση των προκαταλείψεων. Η πράξη του Alpha ακυρώνει την θετική αρχικά πρωτοβουλία του να προβληθεί το Glee στην ελληνική τηλεόραση και εξοργίζει τους νέους που παρακολουθούν τη σειρά γνωρίζοντας το περιεχόμενό της.

Ήδη μεγάλος αριθμός των θαυμαστών έχουν εξοργιστεί με τη συγκεκριμένη ενέργεια του καναλιού, λέγοντας μάλιστα πως δεν θα ξαναδούν τη σειρά στον Alpha!



tvnea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...