Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Σε διαβούλευση τα προσόντα των υπαλλήλων της ΝΕΡΙΤ

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ο κατάλογος των προσόντων που θα πρέπει να πληροί κάποιος για να προσληφθεί στην ΝΕΡΙΤ.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ Γ. Προκοπάκη, «μέσα από τη διαβούλευση οι πολίτες και οι συλλογικοί φορείς έχουν την δυνατότητα να συμβάλουν στην οριστικοποίηση των προσόντων για την πρόσληψη του προσωπικού, τα οποία να ανταποκρίνονται σε υψηλά διεθνή πρότυπα που ακολουθούν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς διεθνώς. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο η ΝΕΡΙΤ ανταποκρίνεται και σε ένα βασικό αίτημα των πολιτών, ποιες δηλαδή προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν όσοι θα υπηρετήσουν το δημοκρατικό αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας».


«Στόχος είναι να στελεχωθεί ένας νέος -από όλες τις απόψεις- δημόσιος φορέας, με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, μακριά από τις αγκυλώσεις και τα σκοτεινά σημεία του παρελθόντος, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι τον χρηματοδοτούν μέσω του ανταποδοτικού τέλους», δήλωσε ο ίδιος.

«Σε καμία περίπτωση δεν εγγυώμεθα την επαναπρόσληψη των υπαλλήλων της ΕΡΤ ή της ΔΤ. Το μόνο που υποσχόμαστε είναι να πάρουμε τους πιο ικανούς υπαλλήλους για κάθε θέση, μέσω διαφανούς διαδικασίας» σχολίασε ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, που αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της στις εξελίξεις στην δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...