Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Oι «Πρωταγωνιστές» για την γυναικεία ομοφυλοφιλία: «Η Αντέλ του Κολωνού»

Με αφορμή την βραβευμένη ταινία για την γυναικεία ομοφυλοφιλία,


οι «Πρωταγωνιστές» συστήνουν την δική τους Αντέλ, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013, στις 23.40, στο MEGA.


Η Άρτεμις είναι 25 χρόνων, μένει με τους γονείς της, την αδελφή της και την σκυλίτσα τους την Ίζη σε ένα διαμέρισμα στο Κολωνό. Παίζει κιθάρα και τραγουδάει σε ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα. Έχει σπουδάσει υπολογιστές και το όνειρο της ήταν να μοντάρει ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινίες, αλλά αυτή την εποχή δυσκολεύεται να βρει δουλειά. 


Η αδελφή της, η Δανάη, είναι τέσσερα χρόνια μικρότερή της και δουλεύει περιστασιακά σε καφετέριες. Ο μπαμπάς τους είναι γραφίστας -και γι’ αυτόν τα μεροκάματα είναι σπάνια- και η μητέρα τους είναι συνταξιούχος του δημοσίου. Μια κλασική μικροαστική οικογένεια, δηλαδή, με μια μικρή διαφορά. Η Άρτεμις είναι λεσβία, γεγονός που έχουν αποδεχτεί οι γονείς της. «Υποκρισία τέλος, βγήκαμε από την ντουλάπα και δεν ξαναμπαίνουμε μέσα», είναι η απόφαση που πήρε πριν μερικά χρόνια η Άρτεμις.

Πως είναι λοιπόν η ζωή μιας νεαρής ομοφυλόφιλης σε αυτή την πόλη και σε αυτή τη χώρα; Πως την βλέπουν στην γειτονιά; Τι προβλήματα είχε στο σχολείο; Τι στάση κράτησαν οι καθηγητές της; Τι ζητάει σήμερα από τους πολιτικούς; Πως αντιμετωπίζει η αγορά εργασίας μια κοπέλα λεσβία; Απαντήσεις, χωρίς κινηματογραφικές ωραιοποιήσεις, δίνουν σε όλα αυτά οι «Πρωταγωνιστές», «παρακολουθώντας» για μια εβδομάδα τη ζωή της Άρτεμις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...