Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

ΗΠΑ: Ο όμιλος Tribune καταργεί 700 θέσεις εργασίας

Η εταιρεία Tribune (Τρίμπιουν), στην οποία ανήκει η Λος Άντζελες Τάιμς και άλλες μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην κατάργηση 700 θέσεων εργασίας, εν όψει μιας μεγάλης προγραμματισμένης αναδιοργάνωσης, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση.


Η εταιρεία, στην οποία ανήκει επίσης η Σικάγο Τρίμπιουν και έξι ακόμα εφημερίδες, ανακοίνωσε ότι οι περικοπές θα επηρεάσουν το 6% του εργατικού της δυναμικού εκ των 11.000 επί του συνόλου.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο, η Τρίμπιουν σκοπεύει να κάνει περικοπές σε τομείς όπως το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση και όχι σε θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων.

«Δυστυχώς, στην προσπάθεια να οργανωθούμε γύρω από τις λειτουργικές γραμμές και όχι να διατηρήσουμε ό,τι κάνουμε σε τοπικό επίπεδο, είμαστε αναγκασμένοι να συρρικνώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας», δήλωσε ο Πίτερ Λιγκουόρι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Δεν πρόκειται όμως να προβούμε σε απολύσεις δημοσιογράφων. Στην πορεία πιθανώς αναγκαστούμε να κάνουμε ορισμένες περικοπές, αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε υψηλό το δημοσιογραφικό μας επίπεδο».

Ο όμιλος είχε κηρύξει πτώχευση και επαναλειτούργησε μετά από 4 χρόνια στις 31 Δεκεμβρίου. Σε αυτόν πλέον περιλαμβάνονται 23 τηλεοπτικοί σταθμοί και 8 καθημερινές εφημερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...