Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κρίσιμη δίκη για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο Ηράκλειο

Την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, εκδικάζεται, μετά από αναβολή, η αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ/ΕΡΑ Ηρακλείου Κρήτης, κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. 


Την αγωγή έχουν κάνει 20 εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Ηρακλείου και τον τηλεοπτικό σταθμό Ηρακλείου (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί). Η δίκη είχε αναβληθεί πριν από 15 μέρες, μετά από αίτημα των συνηγόρων του Δημοσίου, προκειμένου να «ενημερωθούν».


Λόγω της κρισιμότητας της δίκης, θα παραστούν, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια, εκτός από τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, και οι πρόεδροι των άλλων ενώσεων συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ κ.λπ.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΠΟΕΣΥ).

Παράσταση στο Δικαστήριο έχουν δηλώσει ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, το Εργατικό Κέντρο, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, Ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.ά. τοπικοί φορείς. Αυτοπροσώπως θα καταθέσουν υπέρ της ΕΡΤ οι: Ευ. Κουκιαδάκης, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης (η Περιφέρεια Κρήτης από 11 Ιουνίου έχει πάρει ομόφωνη απόφαση κατά του πραξικοπήματος κ.λπ.), Γ. Κουράκης, δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος δημάρχων Κρήτης, Ευ. Στεφάνου, πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, προκειμένου να αναδείξουν τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η ΕΡΑ / TV ΕΡΤ Ηρακλείου σε τοπικο-περιφερειακό επίπεδο.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...