Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

«Από την Πόλη Έρχομαι»: Με τα παιδιά του Ζαππείου Σχολείου

Από τη Μεγάλη Οδό του Πέρα, την Ιστικλάλ, ξεκινά η νέα βόλτα της Μαρίας Εκμεκτσίογλου στην εκπομπή «Από την Πόλη Έρχομαι» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 18:50.


Περπατά και μας δίνει πληροφορίες για τον μεγάλο πεζόδρομο που ξεκινά από το Ταξίμ και κατεβαίνει προς το Γαλατά. Μας μιλά για τα κτίρια της περιοχής και την ιστορία τους αλλά και για τις αναμνήσεις που έχει από τη ζωή της στην περιοχή. 

Στη συνέχεια μαγειρεύει τας κεμπάπ με πιλάφι και το προσφέρει στα παιδιά του Ζαππείου Σχολείου. Μας μιλά για την ιστορία του.


Συνεχίζοντας στην πολύβουη Ιστικλάλ, επισκέπτεται ονομαστά μαγαζιά με ακαταμάχητες ανατολίτικες λιχουδιές όπως σοκολάτες, λουκούμια, προφιτερόλ. Σταματά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη το οποίο σήμερα στεγάζει διάφορες πολιτιστικές δράσεις.

Στη συνέχεια μάς μιλά για τις στοές της Ιστικλάλ και τις ιστορίες τους και σε ένα από τα σοκάκια μαγειρεύει φιλέτο γεμιστό με μελιτζάνα και κερνά κρασί ζεστό με φρούτα και μέλι.

Το Ζωγράφειο Σχολείο είναι η επόμενη στάση της Μαρίας, ένα σχολείο που σήμερα είναι μειονοτικό μικτό Λύκειο με περίπου 40 μαθητές και στη συνέχεια, το Σαράϊ του Γαλατά.

Κοτόπουλο με πορτοκάλι είναι ο επόμενος γευστικός προορισμός, που μαγειρεύει η Μαρία σε μια αυλή.

Η πιο μεγάλη καθολική εκκλησία της Πόλης και σύμβολο της παλιάς λεβαντίνικης κοινωνίας, ο ναός Sant’ Antonio, είναι ο επόμενος σταθμός της. Στη συνέχεια, στην ταράτσα ενός ξενοδοχείου η Μαρία μαγειρεύει γαρίδες με ρεβίθια.

Στο τέλος της Ιστικλάλ, η Μαρία επισκέπτεται το μικρό υπόγειο τρένο με ένα βαγόνι που συνδέει το Πέρα με το Καράκιοϊ.

Παρουσίαση: Μαρία Εκμεκτσίογλου
Αρχισυντάκτης: Στέλλα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθέτης: Κώστας Βαρελίδης

Από την Πόλη Έρχομαι
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 18:50

www.megatv.com
www.facebook.com/tvmega
twitter.com/megamou
youtube.com/megatv
instagram.com/megamou
www.pinterest.com/megamou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...