Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μειώθηκε η κυκλοφορία των έντυπων MME στις ΗΠΑ

My Dad and I have had this bet since high scho... Μόνο η «Wall Street Journal» αύξησε την κυκλοφορία της κατά 0,5%.
Μειώθηκε επιπλέον +8,74% το εξάμηνο, που έληξε τον Μάρτιο, η εβδομαδιαία κυκλοφορία των έντυπων ΜΜΕ στις Ην. Πολιτείες, όπου γίνονται πολλές απολύσεις και καταγράφονται πτωχεύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του εποπτεύοντος «Γραφείου Κυκλοφοριών», που θύμισε ότι, το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο η κυκλοφοριακή μείωση ήταν +10,62%.
Με ανακοίνωσή του, ο γενικός διευθυντής της «Αμερικανικής Ένωσης Εφημερίδων» κ. Τζον Στερν, σχολίασε ότι «κάθε εβδομάδα κοντά 100 εκατομ. ενήλικοι διαβάζουν μία εφημερίδα καθημερινά, ενώ άλλα 168 εκατομ. συμβουλεύτηκαν και την ιστοσελίδα αυτού του εντύπου».
Λαμπρή εξαίρεση, η «Wall Street Journal» μέσα σε αυτήν την αρνητική για τα έντυπα ΜΜΕ συγκυρία αύξησε την εβδομαδιαία κυκλοφορία της σε ποσοστό +0,5% φθάνοντας κυκλοφορία 2,09 εκατ. φύλλων, ενώ επέβαλε συνδρομή για την ανάγνωση της ιστοσελίδας της και πλούτισε αμφότερες τις εκδόσεις με πλούσιο «ένθετο» για τη Νέα Υόρκη.
Όμως, μέσα στον ίδιο χρόνο, η «USA Today» απώλεσε το 13,58% της κυκλοφορίας της (υποχωρώντας στο 1,83 εκατ. φύλλα), οι «New York Times» απώλεσαν μερίδιο 8,47% πέφτοντας περίπου στα 951 χιλιάδες φύλλα, καλύτερα από τους «Los Angeles Times», που απώλεσαν 14,74% πέφτοντας στα 616 χιλιάδες φύλλα και, τέλος, την «Washington Post», που περιορίζεται περίπου στα 578 χιλιάδες φύλλα με απώλεια μεριδίου κυκλοφορίας ποσοστού 13,06%.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...