Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος στους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ

«ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» ανοίγουν εκτάκτως στις 22.00 την Δευτέρα 19 Απριλίου με καλεσμένο τον Ανδρέα Βγενόπουλο και συζητούν για την κρίση στην Οικονομία. Ακόμη, η εκπομπή ερευνά το τι συνέβη με τον υψηλό δανεισμό της χώρας και πώς το ελληνικό χρέος έμεινε ανυπεράσπιστο απέναντι στις αγορές.


Ο Ανδρέας Βγενόπουλος στους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ  Ο Πρόεδρος του ομίλου MARFIN INVESTMENT GROUP, ο επιχειρηματίας του οποίου οι δηλώσεις πάντα συζητούνται, μιλά αποκλειστικά στον Αλέξη Παπαχελά και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, τις προοπτικές εξόδου από την κρίση και τις αντοχές του Ελληνικού πολιτικού συστήματος σε μία διαφορετική συνέντευξη στο στούντιο της εκπομπής.

Ένα ανυπεράσπιστο χρέος…
Η Σοφία Παπαϊωάννου ταξιδεύει στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλες και απαντά στο ερώτημα τι κρατά σε υψηλά επίπεδα τα spread αλλά και τι ρόλο διαδραμάτισαν στην Ελληνική οικονομική κρίση τα παιχνίδια των κερδοσκόπων.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ φωτίζουν τις σκοτεινές διαδρομές του Ελληνικού χρέους στα διεθνή χρηματιστήρια και αποκαλύπτουν πώς χρηματιστές και επενδυτικές εταιρίες  έπαιξαν με το ελληνικό χρέος σαν να ήταν οποιοδήποτε απλό χρηματοπιστωτικό προϊόν.
Στις Βρυξέλες, η Σοφία Παπαϊωάννου συναντά σε μία αποκλειστική συνέντευξη τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα και την αποκάλυψη των κερδοσκοπικών δικτύων επιφορτίστηκε με το να βρει μία σανίδα σωτηρίας για ολόκληρη την Ευρωζώνη.


ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ μιλούν ακόμη, με ειδικούς αναλυτές στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, οι οποίοι εξηγούν το κερδοφόρο και ταυτόχρονα «φονικό» όπλο που ονομάζεται ασφάλιστρο κινδύνου (CDS) αλλά και πώς αυτό επιδείνωσε την οικονομική κρίση της Ελλάδας. Η εκπομπή αποκαλύπτει επίσης, ποιοι κέρδισαν από την επιδείνωση της Ελληνικής Οικονομίας αλλά και ποιο ρόλο έπαιξε στην πορεία αυτή η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στον κόσμο, η Goldman Sachs.
 Τέλος, ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ερευνούν τον περίφημο «μηχανισμό στήριξης»  και μιλώντας με τους εκπροσώπους των Κόλ και Μιτεράν αποκαλύπτουν την άγνωστη ιστορία για το πώς θα μπορούσε να είχε σωθεί το Ελληνικό χρέος αν πριν κάποια χρόνια Γαλλία και Γερμανία δεν βρίσκονταν και πάλι στην ίδια διαμάχη.  


"Οι Νέοι Φάκελοι": Δευτέρα 19 Απριλίου εκτάκτως  στις 22:00, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

www.folders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...