Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ




Από την 1η Ιουλίου 2010 θα τεθεί τελικά σε ισχύ η επιβολή του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης. Αν και οι αρχικές δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πως ο νόμος θα είχε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2011  τελικά αυτό θα συμβεί έξι μήνες νωρίτερα.
Η εξέλιξη αυτή βρίσκει αντίθετη την ΕΔΕΕ, που με σχετική επιστολή του προέδρου της εξηγεί πως η ένσταση έναντι της επιβολής του φόρου δεν προκύπτει από το γεγονός ότι «δεν αντιλαμβανόμαστε το υπέρτερο δημόσιο συμφέρον που προκύπτει από τη δημοσιονομική κρίση».
Αντιθέτως αναφέρει πως «ο κλάδος της Επικοινωνίας, ως επιχειρήσεις και ως εργαζόμενοι, καλείται να συνεισφέρει το μερίδιό του με βάση τα γενικά έκτακτα μέτρα, μαζί με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, τη στιγμή που μέσα στο 2009 έχει χάσει ήδη το ένα πέμπτο του κύκλου εργασιών του».
Η επιλογή, όμως, της τηλεοπτικής διαφήμισης, προσθέτει η ΕΔΕΕ, για να επιβαρυνθεί με ειδικό φόρο ύψους 20% επιπροσθέτως του 21,5% αγγελιοσήμου που ήδη την επιβαρύνει, καταδεικνύει ότι η πολιτεία αντιλαμβάνεται τη συγκεκριμένη αγορά ως υπηρεσία πολυτελείας, για τη χρήση της οποίας οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν πραγματικά βαρύ τίμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...