Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ανεστάλη η απεργία των δημοσιογράφων


Εν μέσω έντονων διαφωνιών ανεστάλη τελικώς η απεργία της ΕΣΗΕΑ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη από κοινού με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Τη νέα απόφαση, που ανέτρεψε προηγούμενη, έλαβε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με ψήφους 5 (Σόμπολος, Μαγιάση, Βλαβιανός, Κυρίτσης, Κουμπιάς) έναντι 4 (Νταβανέλλος, Πετραλιά, Νταουντάκη, Ράμμος). Απόντες ήταν ο Μπ. Αγρολάμπος και ο Δ. Τσαλαπάτης. Η απεργία, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα γίνει την ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό.

Ο προβληματισμός σχετικά με το αν θα πρέπει οι δημοσιογράφοι να απεργούν από κοινού με τους άλλους εργαζόμενους ή όχι -με το σκεπτικό ότι πρέπει να ενημερώνονται οι πολίτες για τις κινητοποιήσεις και οι απεργίες να γίνονται άλλη μέρα- μεταφέρθηκε και στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χθες, με αποτέλεσμα, αντί να δρομολογηθεί ο αγώνας ενάντια στο ασφαλιστικό που πλήττει τους δημοσιογράφους, να συζητείται εάν και πότε θα γίνονται οι απεργίες.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ δηλώνει αντίθετη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για τους δημοσιογράφους και ανακοινώνει την απόφασή της να προτείνει στις ενώσεις - μέλη της 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπέβαλε ο Μπάμπης Αγρολάμπος από το ψηφοδέλτιο της "Συσπείρωσης Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος", και τη θέση του στο Δ.Σ. καταλαμβάνει η Νινέτα Βιδάλη.  Α.Γ.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...