Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Πολιτική λύση για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ;


Περίπου στο 30% βρίσκεται το ποσοστό των συμβασιούχων τηςΕΡΤ για τους οποίους θα πρέπει να βρεθεί λύση, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι αξιολογήσεις, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο πλέον και τα αποτελέσματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν κάπου κοντά στις αρχές του επόμενου μήνα, θα φέρουν στο προσκήνιο ένα αριθμό της τάξεως των 350 εργαζομένων, για το μέλλον των οποίων τις αποφάσεις θα πάρει η πολιτική ηγεσία και όχι η διοίκηση του φορέα.
Έσοδα - έξοδα
Την ίδια ώρα οι περικοπές, στην Αγία Παρασκευή, ακουμπούν όλα τα είδη προγράμματος και βέβαια και το αθλητικό, παρά τα αυξημένα έσοδα που αναμένει η ΕΡΤ από τη μετάδοση των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Νοτίου Αφρικής. Σύμφωνα με όσα λέγονται τα έσοδα από τη διοργάνωση, αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ των 7 και 9 εκατ. ευρώ, ποσό ωστόσο το οποίο πέρα από τα έξοδα της αποστολής -μειωμένη και αυτή και μάλιστα δραστικά- θα καλύψει και το κόστος του ψυχαγωγικού της επόμενης χρονιάς, το οποίο εκτιμάται ότι θα φτάσει μεταξύ 7 και 8 εκατ. ευρώ.
Περί HDTV
Πάντως τα περί δραστηριότητας της ΕΡΤ στο HDTV, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, όπως λένε και οι ειδικοί είναι μύθος, αφού προφανώς κάποιοι έσπευσαν να μπερδέψουν τις δραστηριότητες της Nova, με εκείνες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Η Nova θα μεταδώσει περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας αυτό το καλοκαίρι, παρά ταύτα οι μεταδόσεις τέτοιου είδους, τόσο από τους ιδιωτικούς όσο και από τους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς, μέσω επίγειας ψηφιακής βέβαια, δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν την πλήρη μετάβαση στο νέο μοντέλο εκπομπών, δηλαδή από το 2015 και μετά. Αφενός γιατί δεν υπάρχει χώρος στο bandwidth, αφετέρου γιατί δεν υπάρχει θεσμική κατοχύρωση για κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...