Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

«Αθλητισμός και Μ.Μ.Ε. στην σύγχρονη εποχή»



Σε  μια περίοδο στην οποία η τεχνοκρατική αντίληψη τείνει να κυριαρχήσει, για μια ακόμη φορά το ζήτημα της επαγγελματικής προετοιμασίας των σπουδαστών του 2ου Δ/Ι.Ε.Κ. Πειραιά, βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος. Αξιοποιώντας την ανησυχία και το έργο των σπουδαστών, σε συνδυασμό με το δίκτυο συνεργασίας των εξαίρετων εκπαιδευτών του, το 2ο Ι.Ε.Κ. Πειραιά, διοργανώνει την Κυριακή 06/06/2010 και ώρα 11:00 π.μ.στο αμφιθέατρο του Πολυχώρου «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά, ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός και Μ.Μ.Ε. στην σύγχρονη εποχή».
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με εισήγηση τους, έγκριτοι δημοσιογράφοι του αθλητικού τύπου (έντυπου – ηλεκτρονικού) ενώ στο πλαίσιο της παρέμβασης τους εκπρόσωποι ομάδων, ενώσεων και διαφόρων αθλημάτων, ήτοι διαιτητές, παράγοντες, σπουδαστές και κοινό, θα θέσουν ερωτήματα και θα αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την ποιότητα του τύπου σήμερα και τον ρόλο – συμβολή του αθλητικογράφου -δημοσιογράφου στην διαμόρφωση της σύγχρονης αθλητικής, φίλαθλης και κατ΄ επέκταση  πολιτισμικής συνείδησης.
Φιλοδοξία της ημερίδας που διοργανώνει η ειδικότητα «Αθλητική Δημοσιογραφία» είναι να συνεισφέρει με επαρκείς απαντήσεις στα ποικίλα ερωτήματα και στους προβληματισμούς που διατυπώνονται καθημερινά αναφορικά με την συμβολή του αθλητικού τύπου στη διαμόρφωση του σύγχρονου κοινωνικοπολιτισμικού γίγνεσθαι της χώρας. Ο αθλητικός τύπος ως ενεργός διαμεσολαβητής πολλών μηνυμάτων και σημαντικών αξιών, οφείλει με όχημα όχι τις οπαδικές προτιμήσεις ή προσεγγίσεις, αλλά τις ανθρωπιστικές αξίες, τις κοινωνικές ευαισθησίες, την επικαιρότητα και την ανάγκη των νέων πολιτών για ουσιαστική, υπεύθυνη, έγκριτη και έγκυρη ενημέρωση, να γίνει φορέας σύγχρονων, δημιουργικών ριζοσπαστικών προτάσεων.
Ήταν  και παραμένει ισχυρά η πεποίθηση μας, ότι ο γόνιμος και εποικοδομητικός προβληματισμός για κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα, όπως ο αθλητισμός και η λειτουργία των Μ.Μ.Ε. στη σύγχρονη εποχή, είναι υπόθεση που αφορά όλους μας και για τούτο, οφείλει και πρέπει να παραμείνει ανοιχτός και ζωντανός. Η έκρηξη των συνεχών εκδηλώσεων βίας με κορύφωση αυτή των ελληνικών γηπέδων, θέτει επί τάπητος το ερώτημα τι μοντέλο αθλητισμού προτείνουμε, τι αθλητισμό παράγουμε, ποιο αθλητικό τύπο έχουμε και επί τω τέλει, τι αθλητικό προϊόν θέλουμε!!! Χρειάζεται συνέργια και αυτοκριτική, πρώτιστα δε μια άλλη οπτική προσέγγισης στην δράση όλων όσων πρωταγωνιστούν καθημερινά, στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας.
Αντίστοιχα για το διάστημα από 06/06/10 έως 10/06/10, το 2ο Ι.Ε.Κ. Πειραιά, διοργανώνει στην Β/συνεδριακή αίθουσα του Πολυχώρου «Απόλλων» της Νομαρχίας Πειραιά, έκθεση με πρωτότυπα έργα – απόρροια της στενής συνεργασίας, της αφοσίωσης και της διδακτικής καθοδήγησης των εξαίρετων και έμπειρων εκπαιδευτών τους – των ειδικοτήτων «Εικονογράφος & Σκιτσογράφος, Γραφίστας Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων, Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, Ειδικός Πωλήσεων» τα οποία σε κάθε περίπτωση αντανακλούν την κουλτούρα και την αισθητική ευαισθησία, άλλως δε αναδεικνύουν την φαντασία, την πρωτοτυπία και το ταλέντο των δημιουργών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...