Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΠΟΤ

Τη θέσπιση κανόνων σχετικά με τις προδιαγραφές των κυλιόμενων και των σταθερών τίτλων που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά μηνύματα ζητεί το Δ.Σ. του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ). 


Μάλιστα, ζητεί να επιβληθούν κανόνες με τρόπο τέτοιο, ώστε και οι πληροφορίες που δίνονται στον καταναλωτή να είναι εύκολα αντιληπτές και να μην αλλοιώνεται η αισθητική του τηλεοπτικού. 


Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και μετά από ανταλλαγή απόψεων με στελέχη του χώρου, καθορίστηκαν τα παρακάτω: 


Οι τίτλοι (κυλιόμενοι-σταθεροί) πρέπει να καταλαμβάνουν τουλάχιστον το 5% της οθόνης, η ταχύτητα ροής για τους κυλιόμενους τίτλους πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 λέξεις ανά δευτερόλεπτο και, τέλος, ο χρόνος παραμονής για τους σταθερούς τίτλους πρέπει επίσης να είναι τουλάχιστον 2 λέξεις ανά δευτερόλεπτο. 


Το ΣΕΕ πιστεύει ότι το θέμα της δυσκολίας ανάγνωσης και κατανόησης του νοήματος των όσων αναφέρονται στους τίτλους, πρέπει να αντιμετωπιστεί οριστικά και αποτελεσματικά και προς αυτόν το σκοπό προσβλέπει στη συνεργασία όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...