Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ξάνθη: Καταδίκη δημοσιογράφου

Ποινή της φυλάκισης 9 μηνών του και χρηματικού προστίμου 7.500 ευρώ με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης στο Δημοσιογράφο Γιάννη Σιδηρόπουλο, και Διευθυντή της ιστοσελίδας XanthiPress.gr για κατοχή ασυρμάτου χωρίς σχετική άδεια και πρόκειται για το πρώτο, πανελλαδικά, περιστατικό σύλληψης και καταδίκης δημοσιογράφου. 

Ο Γ. Σιδηρόπουλος καταδικάστηκε για το αδίκημα της εγκατάστασης σταθμού λήψης ραδιοσήματος αλλά και της εκπομπής ραδιοσήματος ,η εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή του δημοσιογράφου με βάση το κατηγορητήριο και επεσήμανε κατά την αγόρευσή της ότι αυτό δεν σχετίζεται με την επαγγελματική αξιοπρέπεια και επάρκεια του κατηγορουμένου που δεν αμφισβητείται. Επίσης, στον καταδικασθέντα δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Ο δημοσιογράφος κατά την απολογία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι συνεχίζει να δημοσιεύει αποκλειστικές ειδήσεις και μετά τη σύλληψή του, ότι η κατοχή αντίστοιχης συσκευής θεωρείται αυτονόητη στο δημοσιογραφικό χώρο, ότι δεν έχει εκπέμψει ποτέ στην εν λόγω συχνότητα, ότι παρέδωσε μόνος του τη συσκευή στην Ασφάλεια καθώς και ότι η καριέρα του και η διαδρομή του αρκούν για να πιστοποιήσουν την επαγγελματική του ηθική και δεοντολογία.

Ως μάρτυρας της σύλληψης του κ. Σιδηρόπουλου κατέθεσε ο αστυνομικός κ. Μάκης Μαντάρας και ως μάρτυρες κατηγορητηρίου κατέθεσαν, ο εκδότης της εφημερίδας «Αδέσμευτη» κ. Ιπποκράτης Γαλάτης και ο εκδότης της εφημερίδας «Μαχητής» κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν, ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ – Θ κ. Μόσχος Βοϊτσίδης, ο δημοσιογράφος κ. Στέλιος Κούλογλου και ο Διευθυντής του Καναλιού 6 κ. Κώστας Κανάτας. Την υπεράσπιση του κατηγορούμενου στην ακροαματική διαδικασία ανέλαβε ο δικηγόρος κ. Θανάσης Ξυνίδης ενώ τη δίκη παρακολούθησε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Νίκος Καλιαμπάκας, και δημοσιογράφοι τοπικών Μέσων.

 ert.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...