Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Έλλη Στάη-Αιμίλιος Λιάτσος, σημειώσατε Χ-Η είδηση που δεν ήθελε η παρουσιάστρια, μεταδόθηκε χωρίς το δικό της «on»


Ξαναέβγαλαν τα «μαχαίρια» στην ΕΡΤ η Ελλη Στάη και ο Αιμίλιος Λιάτσος, με αφορμή την διαφήμιση μιας μικρής εφημερίδας που πρόσκειται στη ΝΔ.

Όπως γράφει το iefimerida.gr, κατόπιν εντολής παραγόντων του Μεγάρου Μάξιμου προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ «ρεπορτάζ» για την αλλαγή κυκλοφορίας, μικρής σε κυκλοφορία, εβδομαδιαίας εφημερίδας που υποστηρίζει τη ΝΔ, αν και είναι γνωστό πως κάτι τέτοιο συνιστά έμμεση διαφήμιση, η οποία και τιμωρείται από το ΕΣΡ.

Ο «πόλεμος» Στάη- Λιάτσου ξεκίνησε χθες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όταν η παρουσιάστρια έθεσε βέτο για την προβολή του ρεπορτάζ, λέγοντας πώς πρόκειται για «διαφήμιση» της εφημερίδας. Η απάντηση του κ. Λιατσου ήταν πως το θέμα που είχε ήδη μεταδοθεί στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, θα παίξει και το βράδυ ζητώντας παράλληλα από το διευθυντή ειδήσεων Βασίλη Θωμόπουλου να έχει έτοιμο, ως αντικαταστάτη, τον Προκόπη Δούκα στην περίπτωση που η Ελλη Σταη δεν εκφωνούσε την είδηση. Η δημοσιογράφος αντέδρασε . Αντί να διαβάσει την είδηση, συνδέθηκε με την αίθουσα σύνταξης, δίνοντας το λόγο στη δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ για να το παρουσιάσει. Η ίδια αρκέστηκε σε ένα σαρδόνιο χαμόγελο. Στην ΕΡΤ σήμανε και πάλι συναγερμός κατηγορώντας την παρουσιάστρια πως δεν διάβασε την είδηση, δηλαδή δεν προέβαλε την εφημερίδα.

Η απάντηση της Ελλης Στάη ήρθε την επόμενη ημέρα στο twitter γράφοντας πως «Χάσανε τ' αυγά και τα πασχάλια. Μπέρδεψαν την είδηση με τη διαφήμιση, τον ρόλο των δημοσιογράφων και της δημόσιας τηλεόρασης...»

Αναμένεται ο επόμενος γύρος στη διαμάχη Στάη-Λιάτσου, αν και το ουσιαστικό ζήτημα είναι αν μπορεί να χρησιμοποιούνται τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ για την έμμεση προβολή, υπουργών, φίλων και εφημερίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...