Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Δημόσια τηλεόραση:Γραμμή άμυνας οι αποκαλύψεις

Τα στοιχεία που δόθηκαν από τους εργαζόμενους στην κρατική τηλεόραση είναι αποκαλυπτικά. Δεκάδες αποφάσεις της πρώην και της νυν διοίκησης της ΕΡΤ για προσλήψεις ειδικών συμβούλων με μισθούς άνω των 3.000 ευρώ, δεκάδες διορισμοί γραμματέων σε γραφεία διευθυντών και γενικών διευθυντών, δεκάδες υπογραφές για αναθέσεις σε εξωτερικές εταιρείες παραγωγής τηλεοπτικών παραγωγών με υπέρογκο κόστος. 

Ο καθηγητής Γ. Κατρούγκαλος μίλησε για de facto ιδιωτικοποίηση μέσω της ένταξης των ακινήτων της, του ραδιομεγάρου και όλων των άλλων κτηρίων στο ΤΑΙΠΕΔ για να διατεθούν προς πώληση!

«Πρόκειται για σταδιακή εκποίηση» σημείωσε. Παρόντες στην αποκαλυπτική αυτήν παρουσίαση, ήταν η Έλλη Στάη και ο Προκόπης Δούκας. Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με σκοπό να εξηγήσουν οι δημοσιογράφοι τους λόγους που απεργούν επί 7 συνεχόμενες εβδομάδες, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός από τους αρμόδιους επικεφαλής του Μάξιμου που ελέγχουν ασφυκτικά την ενημέρωση στην ΕΡΤ και δίνουν γραμμή για όσα θα βγουν στον αέρα.

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Στην ΕΡΤ, σε όλες τις υπηρεσίες της πανελλαδικά, εργάζονται περί τους 661 δημοσιογράφους. 437 στη μητρική εταιρεία (τηλεόραση, ραδιόφωνο, πολυμέσα, «Ραδιοτηλεόραση»), 123 συντάκτες στην ΕΡΤ 3 και 101 στους περιφερειακούς σταθμούς. Οι μηνιαίες μεικτές αποδοχές τους υπολογίζονται σε 1.420.000 ευρώ, καθαρά περί τις 877.000 ευρώ.

Τους τελευταίους μήνες προσελήφθησαν με ειδικές συμβάσεις συμβούλων και ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων συνολικά 26 άτομα με μισθούς άνω των 3.000 ευρώ μεικτά. Το ετήσιο κόστος για τους 26 συμβούλους ανέρχεται σε 1.031.400 ευρώ. Πολλοί από αυτούς δεν παρέχουν εργασία στην ΕΡΤ, αλλά σε γραφεία πολιτικών αρμοδίων ενώ οι περισσότεροι έχουν μια εβδομαδιαία εκπομπή.

Οι σύμβουλοι με σχέση ΠΕΘ, τα ονόματα των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι οι: Χριστίνα Αρμάνη, Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος, Μανούσος Καμπανέλης, Γιώργος Κουβαράς, Γιώργος Νταούλης, Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, Ανθή Σαλαγκούδη, Γιώργος Αντωνίου, Βασίλης Θωμόπουλος, Μανώλης Κοττάκης, Έλλη Στάη, Μανώλης Τσακίρης, που έχουν αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα σε καθημερινές εκπομπές ή δελτία ειδήσεων ή διευθυντικές θέσεις. Ως ειδικοί σύμβουλοι αναφέρονται οι: Αντώνης Λιάρος, Στάθης Μιχαήλ, Γιώργος Μπράμος, Σταύρος Οικονομόπουλος, Ματίνα Ρέτσα, Γεωργία Πασπαράκη, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, Χρήστος Μαχαίρας, Βούλα Κεχαγιά, Κώστας Μαζάνης, Αναστάσιος Ρωσόπουλος, Χρήστος Καστρίτης και Σωκράτης Χατζηιωάννου.


Στο ραδιομέγαρο, μετά τις απολύσεις των συμβασιούχων, συρρικνώνονται ή κλείνουν ολόκληρα τμήματα παραγωγής και ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Την ίδια ωστόσο στιγμή, είτε με μεικτές παραγωγές είτε με απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικές εταιρείες, δίνονται τηλεοπτικές παραγωγές με υψηλό κόστος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η καθημερινή εκπομπή με την Ανθή Σαλαγκούδη, που βρίσκεται ήδη σε έρευνα του εισαγγελέα, με κόστος 360.200 ευρώ.

Ακόμη οι εκπομπές: «Επτά» με κόστος 186.693 ευρώ, «Γένους Θηλυκού» με 222.228 ευρώ, «Δικαιοσύνη TV» με 229,202, «Ellines.com» με 227.549 ευρώ, «Στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου με 479.772 ευρώ για 12 επεισόδια, «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση με κόστος 125.000 ευρώ. Συνολικά, για 14 τηλεοπτικές παραγωγές η ΕΡΤ πληρώνει τον χρόνο 2.414.171 ευρώ.

 Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...