Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Στα ΜΜΕ τα μνημόνια των εκδοτών είχαν τεράστια επιτυχία!…

Οι ραγδαίες περικοπές των θέσεων εργασίας στις εισηγμένες επιχειρήσεις ΜΜΕ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ξεπερνούν το 1/3 του εργατικού δυναμικού. Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά … 1.997 από το 2008, όταν έφταναν τις 5.384, ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τις 3.387 (-37,1%).

Στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις μάλιστα, τον ΔΟΛ και τον Πήγασο, οι απομακρύνσεις προσωπικού ξεπερνούν το 40% από το 2008 μέχρι σήμερα, χωρίς βεβαίως να έχουν λύσει κανένα πρόβλημα. 



Αν στις 2.000 απομακρύνσεις εργαζομένων συνολικά -μέσω συνταξιοδότησης, απολύσεων, ή «εθελούσιας» εξόδου- προστεθούν οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν από επιχειρήσεις που έκλεισαν, ο αριθμός εκτοξεύεται: Alter, Χ.Κ. Τεγόπουλος («Ελευθεροτυπία»), ΙΜΑΚΟ, Λυμπέρης, ο συνολικός αριθμός υπερβαίνει τις 5.000 θέσεις εργασίας.

Οι εφημερίδες «Απογευματινή», «Αυριανή», «Ελεύθερος», ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash ανεβάζουν τον αριθμό στις 5.500 θέσεις εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι απολύσεις σε μέσα ενημέρωσης τα οποία δεν διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο.

Της Αγγέλας Νταρζάνου Στην Αυγή της Κυριακής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...