Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΗΠΑ : Το τελευταίο αντίο στην δημοσιογράφο Μιρέλλα Γεωργιάδου


Το τελευταίο αντίο στην δημοσιογράφο Μαρία- Μιρέλλα Γεωργιάδου είπαν χθες φίλοι και συνάδελφοί της στη Νέα Υόρκη. 

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ. Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν η γενική πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού, οι διευθυντές των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Μαρία Ζουπανιώτη, αντίστοιχα, ο πρώην διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου Τύπου, Θεοδόσης Δημητρακόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός.

Η Μιρέλλα Γεωργιάδου "έφυγε" την Τρίτη το βράδυ σε νοσοκομείο του Μανχάταν, μετά από καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία 87 ετών. Για 25 χρόνια διετέλεσε ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) στη Νέα Υόρκη και τον ΟΗΕ.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 10 Ιανουαρίου 1926. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ». Στη συνέχεια, εργάστηκε στις εφημερίδες «ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΠΡΟΟΔΟΣ», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» , «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΒΡΑΔΥΝΗ» και «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ». Από το 1977 μέχρι το 2002 υπήρξε ανταποκρίτρια του ΑΠΕ στη Νέα Υόρκη. Η Μιρέλλα Γεωργιάδου ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος, με ποιότητα και ήθος, υπηρετώντας τη δημοσιογραφία με σεμνότητα, σοβαρότητα και αξιοπιστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...