Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, το παράτυπο ΕΣΡ μένει και τα κανάλια κάνουν... πάρτι

Σπάει όλα τα ρεκόρ το ΕΣΡ. Αν υλοποιηθεί η νέα παράταση της θητείας μελών του, τότε ο πρόεδρος, Ιωάννης Λασκαρίδης, και τα μέλη Εύη Δεμίρη και Γιάννης Παπακώστας θα συμπληρώσουν 11 χρόνια σε αυτές τις θέσεις. Είναι μια θητεία πέρα από κάθε συνταγματικό και λογικό πλαίσιο, η οποία οδηγεί σε επικίνδυνους ατραπούς την κυβέρνηση ενόψει και των σχεδίων αδειοδότησης στην τηλεόραση.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι αν κάποια στιγμή λήξει η θητεία τους, τότε το ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με τη νομοθεσία θα αποζημιώνει τα τρία πρώην μέλη με το 30% των αποδοχών τους, επί 3 χρόνια για να μην εργαστούν σε άλλο ΜΜΕ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα απορρίπτει κάθε απόφαση επιβολής προστίμου, όπως έχει κάνει ήδη πολλές φορές στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να «αθωώνονται» τα κανάλια για τις υπερβολές τους!

Η θητεία των μελών του ΕΣΡ ήταν 4ετής, μέχρι πρότινος, και υπήρχε δικαίωμα, σύμφωνα με τη νομολογία του ΕΣΡ για παράταση μόλις 8 μηνών.

Οι καθυστερήσεις, όμως, της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, έδωσαν τη δυνατότητα τα μέλη της Αρχής, να είναι επί σχεδόν 11 χρόνια στις καρέκλες τους, χωρίς σκέψη για παραίτηση και παράλληλα να βρίσκεται σε απόλυτη αναρχία το τηλεοπτικό τοπίο, με άθλιο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ο δικαστικός Ιωάννης Λασκαρίδης, η δημοσιογράφος Εύη Δεμίρη και ο καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γιάννης Παπακώστας μπήκαν στο ΕΣΡ τον Ιούνιο του 2000, όταν η Ελλάδα ήταν στον αστερισμό του... Κώστα Σημίτη με τον Χρήστο Πρωτόπαπα αρμόδιο υπουργό για τα ΜΜΕ.

Μετά από καθυστερήσεις, η θητεία των κυρίων Λασκαρίδη, Παπακώστα και της κυρίας Δεμίρη, έληξε στις 3 Ιουνίου 2006.

Η δεύτερη έληξε πέρυσι, στις 28 Φεβρουαρίου 2012 και έκτοτε παρατείνεται με... τροπολογίες.

Επίσης έχει λήξει και η θητεία του Κωνσταντίνου Αποστολά επίσης από τις 28 Φεβρουαρίου 2012, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.

Υπάρχουν και 3 πρόσωπα που δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο ζήτημα. Η δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου και ο νομικός Γιώργος Στεφανάκης διορίστηκαν στις 27 Ιουνίου 2011, με 4ετή θητεία και στις 10 Δεκεμβρίου 2012, με 6ετή θητεία ο δημοσιογράφος Αρης Σταθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...