Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Τρίπολη: Επίθεση κατά δημοσιογράφου από Χρυσαυγίτες

Φωτογραφία από το kalimera-arkadia.gr
Γιατροί και νοσηλευτές του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης δεν επέτρεψαν την αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» και εμπόδισαν τη ρατσιστική φιέστα που επιχείρησε να στήσει η Χρυσή Αυγή, τονίζοντας πως το αίμα είναι για όλους τους ασθενείς και πως θα τηρηθούν όσα προβλέπει η νομοθεσία. 

Μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο, κρατώντας πανό που έγραφε «Η Χ.Α. είναι τσιράκι των αφεντικών και το σύστημα τους προστατεύει», και όπως τονίζουν το αίμα δόθηκε κανονικά με βάση τα όσα ορίζονται. Εν τω μεταξύ επίθεση από Χρυσαυγίτες δέχτηκε δημοσιογράφος - εικονολήπτης του arcadiavoice.gr, ο οποίος επιχείρησε να βιντεοσκοπήσει τα όσα συνέβαιναν εντός του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται στην τοπική ιστοσελίδα «Κάποιος έπιασε από το λαιμό τον εικονολήπτη μας ενώ ταυτόχρονα άλλος του πήρε βίαια το κινητό. Στη συνέχεια άτομο που παρουσιάστηκε σαν δικηγόρος της ΧΑ  με τη συνοδεία 2-3  χρυσαυγιτών επέστρεψαν  το κινητό και επέβαλαν το σβήσιμο του υλικού».

«Καταγγέλλουμε τις φασιστικές μεθόδους επιβολής λογοκρισίας στα ΜΜΕ και δηλώνουμε ότι σταματάμε να μεταδίδουμε οτιδήποτε έχει σχέση με τη συγκεκριμένη Οργάνωση», τονίζει το arcadiavoice.gr.

Την επίθεση στο δημοσιογράφο κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. «Σήμερα το πρωί στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης, μέλη της ναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, επετέθησαν και βιοπράγησαν σε βάρος δημοσιογράφου Τοπικού Μέσου Μαζικής ενημέρωσης, ο οποίος ήταν εκεί για να καλύψει την ρατσιστική εθελοντική αιμοδοσία μελών της».

«Η αναίτια αυτή επίθεση, σύμφυτη με τον χαρακτήρα και την πρακτική της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης, που τα μέλη της βρίσκονταν στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για μια υποτίθεται «ανθρωπιστική προσφορά», δείχνει περίτρανα την υποκρισία και τους στόχους της. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η εγκληματική δράση αυτής της οργάνωσης, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία μας και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας»,
τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...