Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Στα 52 εκ. ευρώ οι οφειλές προς ΕΔΟΕΑΠ, από το αγγελιόσημο


Στο ποσόν των 51.909.874 ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), οι οποίες αφορούν τις εισφορές 3% και το αγγελιόσημο.

Στοιχεία για τη μη καταβολή αγγελιοσήμου από εκδοτικές εταιρείες και εφημερίδες, είχε ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή, ο υπουργός Εργασίας απέστειλε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο γίνεται ειδικότερα γνωστό ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές Νομικών Προσώπων Κεφαλαίου άνω των 10.000 ευρώ ανέρχονται σε 6.049.982,40 ευρώ για εισφορές 3%, σε 8.972.562,64 ευρώ για Αγγελιόσημο Δηλώσεων και σε 36.887.330,50 ευρώ για Αγγελιόσημο Διαφημίσεων.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε ζητήσει και ειδικότερα στοιχεία για τις οφειλές του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) και των εκδοτικών εταιρειών συμφερόντων ομίλου Μπόμπολα (Πήγασος Εκδοτική κλπ) προς τον Οργανισμό.

Σχετικά με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), γίνεται γνωστό ότι δεν υπάρχουν οφειλές προς τον ΕΔΟΕΑΠ από εισφορές 3%, καθώς και από Αγγελιόσημο Διαφημίσεων και Δηλώσεων.

Σχετικά με τις εκδοτικές εταιρείες συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα (Εκδόσεις Έθνος, Πήγασος Εκδοτική ΑΕ, Ημερησία ΑΕΕ, Sport plus AEE&N.S.R RADIO AE), γίνεται γνωστό ότι δεν υπάρχουν οφειλές από Αγγελιόσημο Δηλώσεων και εισφορές 3%. Για το Αγγελιόσημο Διαφημίσεων εμφανίζεται οφειλή κεφαλαίου 3.476,79 ευρώ (πλέον προσαυξήσεων), για την οποία οι εταιρείες του Ομίλου έχουν ενημερωθεί κι ο Οργανισμός αναμένει την αποστολή σχετικών παραστατικών για επιβεβαίωση και διασταύρωση του υπολοίπου.

Όπως σπεύδει να επισημάνει ο υπουργός Εργασίας, ο ΕΔΟΕΑΠ δε χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δεν καταβάλλονται σε αυτόν εργοδοτικές εισφορές, αλλά κοινωνικός πόρος (ποσοστό επί αγγελιοσήμου), το οποίο εισπράττει και αποδίδει στους δικαιούχους το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ). Για τη διεκδίκηση των πόρων του και εν γένει των απαιτήσεων του, ο ΕΔΟΕΑΠ δεν εφαρμόζει τον ΚΕΔΕ και δεν ακολουθεί την προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία αλλά, ασκεί αγωγές ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων και μηνύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...