Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Αντεπίθεση της Ελένης Σπανοπούλου για τον ΕΔΟΕΑΠ


Δήλωση Ελένης Σπανοπούλου

Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,

Ως απλό μέλος του ΔΣ, στη νέα θητεία μου συμμετέχω  στο τραπέζι  της δουλειάς , όχι χωρίς πικρία από  τη λάσπη που προεκλογικά δέχθηκα ,αλλά με ορμή  και καλή πίστη για τη νέα προσπάθεια. ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάποιοι  αντιλαμβάνονται τη Διοίκηση του ασφαλιστικού μας φορέα ,  σε επίπεδο που προκαλεί θλίψη για την έλλειψη πολιτισμού  και οδηγεί σε ανθρωποφαγία και διάλυση , συνήθη  πλέον στην ελληνική  κοινωνία και  τη δημοσιογραφία…Προσωπικά δεν με πτοούν! Ούτε θα τους ακολουθήσω . Θα συνεχίσω να αντιπαλεύω   και να τα δημοσιοποιώ. Γιατί η σιωπή και η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα  δεν είναι χρυσός!

Καθημερινά πλέον διαπιστώνω   ότι  ”ο νέος ΕΔΟΕΑΠ”  κοιτάζει προς τα πίσω  και ότι  οι εκπρόσωποι του δεν έχουν πρόγραμμα  να προτείνουν   και να  προετοιμάσουν  για το μέλλον .

Στη  λογική της “Καμένης Γης” , οι νεοεκλεγέντες επιχειρούν   να δικαιολογήσουν εκ των υστέρων,  όσα προεκλογικά κραύγαζαν δημόσια. Και  μερικοί το κάνουν χωρίς ίχνος  ανθρώπινου πολιτισμού.( Για  τον πολιτικό τι να μιλάμε…)

Ταυτόχρονα, τρέχουν να προλάβουν  παραταξιακά τις επικείμενες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ.

Ετσι,   από τη θέση τους στον ΕΔΟΕΑΠ ικανοποιούν , το ένα μετά το άλλο, τα αιτήματα ενός φαύλου  πελατειακού συνδικαλιστικού   συστήματος, στο οποίο είχα ερμητικά κλείσει  την πόρτα,  με συνέπεια να δυσαρεστήσω  πολλούς ….

Από το 2001 ανακάλυψα  και αποκάλυψα  πολλά λάθη προηγούμενων διοικήσεων. Όσα μπορούσα τα διόρθωσα  με συνεργασία,  προτάσεις, έργο και σκληρή δουλειά.

Όσα ήταν  τεκμηριωμένα  επιλήψιμα  τα έστειλα με την υπογραφή μου   στον Εισαγγελέα!

Παρά το γεγονός ότι δεν τρέφω απολύτως  καμία φιλοδοξία σε σχέση με τα κοινά του υπό κατάρρευση  Κλάδου μας, ως εκλεγμένη από τα μέλη της  ΕΣΗΕΑ  θεωρώ υποχρέωση και ευθύνη μου να  σας ενημερώνω,  σε τακτά χρονικά διαστήματα , για όλα  τα θέματα,   θετικά και αρνητικά  και τις αποφάσεις του ΔΣ.
Σας καλώ ,έτσι , να διαμορφώσετε  δική  σας αντίληψη για τι πραγματικά συμβαίνει στο Ταμείο μας μετά τις εκλογές.
Κουκουλοφόροι στο Διαδίκτυο ή προπετείς και αναιδείς δημοσιογραφίσκοι σε  διατεταγμένη  υπηρεσία ,που νομίζουν  ότι  μπορούν  να με αγγίξουν  με τη βρωμιά της  μίζερης ζωής  τους δεν είναι της ώρας να αντιμετωπιστούν.   Προέχουν για μένα και για όλους  μας τα ζητήματα του ΕΔΟΕΑΠ, που απαιτούν εγρήγορση και ενότητα.

ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ!

Η  νέα Διοίκηση προχωρά  ρεβανσιστικά στα τυφλά. Χρησιμοποιεί  τον νοικοκυρεμένο και σύγχρονο υπηρεσιακό μηχανισμό, που  παρέλαβε, χωρίς   φυσικά να έχει τη γενναιότητα να  …παραδεχθεί ότι πρόκειται  για  ”έργο Σπανοπούλου”.   Αντί , όμως, να τον κάνουν ακόμη καλύτερο, όπως ευχόμαστε ,  προσπαθούν να τον διαλύσουν εντελώς παράλογα.

Καταγγελία Δημοσιογράφου της ΕΣΗΕΑ για εκδικητική απόλυση από τον ΕΔΟΕΑΠ

ΤΑ ΕΠΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Η απόφαση για τα μέλη που κατοικούν στα 7 διαμερίσματα της Αθήνας ανατράπηκε προς μεγάλη ικανοποίηση των ιδιωτών γιατρών στο κέντρο της πόλης!, Κατηγορηθήκαμε ότι αφαιρέσαμε το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής γιατρού στην προσπάθεια μας να εξοικονομήσουμε πόρους λόγω της Κρίσης.

Φυσικά καταψήφισα την απόσυρση του μέτρου αφού πρώτα κατέθεσα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στους 7 μήνες της εφαρμογής του έφερε αποτέλεσμα ύψους 280.000 €

Στη σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρεται πουθενά ισοδύναμο μέτρο για τα 500.000 € περίπου που θα ξοδεύονται  τώρα  σε  ένα  χρόνο για επισκέψεις σε γιατρούς. Την ίδια στιγμή ο ΕΔΟΕΑΠ  πληρώνει και διαθέτει  εξαιρετικής ποιότητας  ΔΩΡΕΑΝ Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στα μέλη του.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Μια γενναία πρωτοπόρα προσπάθεια στο χώρο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης σταμάτησε σχεδόν βίαια. Με ένα απλό ” αυτό  είναι εμπορική επιχείρηση (!) ,δεν αφορά τον ΕΔΟΕΑΠ και τους σκοπούς του” το προεδρείο αφού προσπάθησε άλλα δεν βρήκε κάτι επιλήψιμο ζήτησε πίσω τα 1800 € που είχε διαθέσει με ομόφωνη απόφαση το προηγούμενο ΔΣ και αποχώρησε! Με έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας μάλιστα δεν ενημέρωσαν καν τους άνεργους συναδέλφους που κληρώθηκαν να εργαστούν με πρόσληψη από τον ΕΔΟΕΑΠ και μετακυλιόμενο κόστος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο .

Το FAMPYRA  ΔΩΡΕΑΝ!

Ανακοινώθηκε ότι η νέα διοίκηση σε αντίθεση με την παλαιά δίνει το φάρμακο FAMPYRA χωρίς  συμμετοχή και επιστρέφει μάλιστα αναδρομικά τα χρήματα  στα μέλη μας!

Η χαρά των εμπόρων  της υγείας  σε βάρος  των Ταμείων και  η εκμετάλλευση της  ελπίδας των ασθενών ανίατων νοσημάτων.

Πράγματι  τα φάρμακα πχ για τη Σκλήρυνση κατά πλάκας δίνονται με μηδενική συμμετοχή.

Και ο ΕΔΟΕΑΠ τα έδινε , τα δίνει και οφείλει να τα δίνει. Ο Νόμος ,όμως ,αναφέρεται  ρητά στα φάρμακα της εγκεκριμένης  από την Πολιτεία λίστας !

Και το  FAMPYRA  δεν είναι στη λίστα  αυτή ! Εισάγεται από το εξωτερικό και αφορά μόνο περιπατητικούς ασθενείς. Οργανώσαμε επιστημονική επιτροπή ,προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε όσους έπρεπε με ιατρική γνωμάτευση να το πάρουν  δωρεάν ,τους 4 πρώτους μήνες και στη συνέχεια  ορίσαμε συμμετοχή. Το φάρμακο για ένα χρόνο και έναν ασθενή κοστίζει περίπου 10000€.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Στο πλαίσιο αυτής της διαρκούς ενημέρωσης εντάσσεται  και η τοποθέτηση μου  για  το περιβόητο και κατασυκοφαντημένο θεραπευτικό   Γυμναστήριο  του Οργανισμού μας .

Η δήθεν μέγιστη σπατάλη της Διοίκησης  Σπανοπούλου ,που υποψήφιοι και υποψήφιες στις  εκλογές δεσμεύτηκαν ότι  θα το κλείσουν!

Όσοι δεν το έχετε επισκεφθεί μπορείτε να το κάνετε κάθε μέρα ή και  να το γνωρίσετε διαδικτυακά πατώντας:


Το γυμναστήριο του ΕΔΟΕΑΠ
Στην σπουδή του να με ξανακατηγορήσει ως υπεύθυνη ακόμη και για την ….ξηρασία στη Ρουάντα  και για τα χημικά  του Ασάντ  στη Συρία,  ο νέος  ΓΓ έσπευσε ,πριν συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ να σας στείλει καταγγελία κατασυκοφάντησης του  έργου αυτού  , την οποία διακίνησε στο Διαδίκτυο.
Φυσικά η απάντηση/ διάψευση μου κατατέθηκε  εγγράφως  στα πρακτικά της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του ΔΣ.

Η Δυναμικά τεκμηριωμένη και καθαρή αντιμετώπιση   είναι πάντα  υπέρ της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης. Έτσι τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι  εγώ τη Δημοσιογραφία.

Τα επτά επικίνδυνα ψέμματα για το Γυμναστήριο

Σας  ενημερώνω, λοιπόν, ότι η εισήγηση Καρούτζου για ΑΝΑΣΤΟΛΗ  της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Γυμναστηρίου μας ευτυχώς καταψηφίστηκε !
Η πλειοψηφία  του Συμβουλίου έκρινε ότι είναι προς όφελος των ασφαλισμένων να συνεχίσει την Εξαιρετική,  Ασφαλή και Ποιοτική  λειτουργία  του, όπως άλλωστε και το Γυμναστήριο  της Θεσσαλονίκης , το οποίο  λειτουργούν μεν οι Ενώσεις μας εκεί, αλλά  στεγάζεται σε κτίριο του ΕΔΟΕΑΠ και εξυπηρετεί τους συναδέλφους μας.
Με κριτήριο  και ένταση στη βοήθεια σε θεραπευτική, παρηγορητική και προληπτική γυμναστική και σε στενή συνεργασία  με το Φυσικοθεραπευτήριο  και τους γιατρούς μας,  το ΔΣ πλην του ΓΓ,  ξεπέρασε τις περί σπατάλης άδικες κατηγορίες.

Υπερέβαλε μάλιστα  εαυτόν και  αντίθετα με τη δική  μου άποψη να υπάρχει ελάχιστη συνδρομή, (10,15 ή 20 €) ώστε   να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα,   αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες αυτού του έργου ΔΩΡΕΑΝ  μέλη μας.

Ακόμη ανανέωσε τη σύμβαση συνεργασίας μας με τον εξαίρετο γυμναστή κο Δημητρη Βασιλικό. Χαίρομαι γι’ αυτό. Το ψήφισα  και προτίθεμαι να βοηθήσω την Επιτροπή  ΤΥΠ να κάνουμε  το θεραπευτικό μας Γυμναστήριο ακόμη καλύτερο.

Στον αντίποδα, ο ΓΓ   έστειλε στον πρόεδρο και το ΔΣ  πρωτοκολλημένη επιστολή  με την οποία  επιμένει ότι το Γυμναστήριο μας δεν  είναι νόμιμο ,δεν έχει άδεια και αποποιείται τις ευθύνες του αν κάτι συμβεί…..

Τον καλώ , λοιπόν δημόσια να παραδώσει τα κλειδιά του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ, με μια ακόμη επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό αυτή τη φορά,   στην οποία  θα αποποιείται τις ευθύνες του από ότι λάθος ή κακό συμβεί για

• το    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ μας   Εργαστήριο

• το    ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟ υπερσύγχρονο τμήμα

• το    ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ

• το    ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ του Οργανισμού

• τα    ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ   μας και

• το    ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ του ΕΔΟΕΑΠ

ΟΛΑ , από  τη δημιουργία  τους την εποχή  ακόμη του  Φίλου, αείμνηστου  Δημήτρη  Ρούσου ουδέποτε  είχαν ή απέκτησαν άδεια  λειτουργίας! Το γιατί ας καθίσει να το μελετήσει στη σχετική νομολογία
Ο νέος ΓΓ  έχει πολλά να μάθει για τις ευθύνες που ανέλαβε. Τα καθήκοντα και τα δικαιώματα  του.

Κυρίως, ότι η ευθύνη ενός συλλογικού οργάνου  είναι συλλογική και ότι η ηθική δεν μετριέται με  άνανδρες συμπεριφορές και ύβρεις ,  αλλά με στάση Ζωής και έργα.

Μακάρι να επιτύχει. Εδώ  είμαστε όλοι να του το αναγνωρίσουμε . Πολύ  φοβάμαι, όμως, ότι ήρθε για να αποτύχει! Και  όχι μόνον  εξαιτίας των όποιων -άγνωστων  μου ακόμη -δυνατοτήτων του , αλλά για  συγκεκριμένο σκοπό που δεν είναι η…τιμωρία της Σπανοπούλου,  αλλά η προστασία άλλων, καθόλου φίλων του Ταμείου μας.

Με λύπη και συναδελφικούς πάντα

Χαιρετισμούς

Ελένη Σπανοπούλου

Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

ΕΣΗΕΑ ΑΜ 1139

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ :

Όλες  οι   τοποθετήσεις και οι απολογισμοί μου για τη θητεία και το έργο  μου στον ΕΔΟΕΑΠ αναρτώνται στο:

www.spanopoulou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...