Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Απεργία παραλύει το κανάλι "Σίγμα" της Κύπρου


Σε απεργία κατέρχονται οι υπάλληλοι στο «Σίγμα», καταγγέλλοντας τη Διεύθυνση για επιβολή μονομερών αποφάσεων.

Η απεργία ξεκίνησε στις 08:30 το πρωί και θα λήξει στις 22:00.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΥ – ΠΕΟ Κωνσταντίνος Χατζηθωμάς, η Διεύθυνση του Σίγμα κατέθεσε πρόταση για απόλυση 24 ατόμων και μείωση του μισθού του προσωπικού κατά 25%.

Οι συντεχνίες ζήτησαν μεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας με στόχο τόσο την επιβίωση του σταθμού αλλά και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ως αποτέλεσμα, το Υπουργείο κατέθεσε πρόταση για 11 πλεονασμούς και κλιμακωτές μειώσεις μισθών ξεκινώντας από 3% για τους χαμηλόμισθους και φτάνοντας το 28% για τους υψηλόμισθους. Αυτό το μέτρο, είπε ο κ. Χατζηθωμάς, θα έφερνε μια εξοικονόμηση της τάξης των 680,000 ευρώ το χρόνο.

Πρόσθεσε ότι η Γενική Συνέλευση του προσωπικού αποφάσισε να ακολουθήσει την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας αλλά, σύμφωνα με τον κ. Χατζηθωμά, η Διεύθυνση εφάρμοσε χθες βράδυ μονομερώς άλλη πρόταση με απολύσεις και αποκοπές μισθών.

Ο κ. Χατζηθωμάς είπε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την απεργία αφού παρά τις προσπάθειες που έγιναν η Διεύθυνση δεν τους δέχθηκε για να συζητήσουν το θέμα που προέκυψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...