Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ξορκίζουν το λουκέτο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Το δημοσίευμα περί «κλεισίματος της ΕΡΤ» προκάλεσε και αντιδράσεις των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ δήλωνε, σε χθεσινή ανακοίνωσή του, ότι δεν υιοθετεί τέτοιες λογικές που αφορούν το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Σήμερα, μάλιστα, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, παρουσία και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, προγραμμάτιζε να συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Σίμο Κεδίκογλου.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος επανέλαβε τη δέσμευση του Φώτη Κουβέλη στη συνάντηση με την επιτροπή δημοσιογράφων, ότι «πρέπει να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ και να αντιμετωπισθούν τα προβλήματά της».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε: «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, εδώ και καιρό, υλοποιεί ένα σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ και παράλληλης μετατροπής της σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο μέσο χωρίς την παραμικρή ανεξαρτησία στη λειτουργία της. Αφού προηγουμένως μείωσαν μισθούς, απέλυσαν συμβασιούχους, την ίδια στιγμή που προσλάμβαναν συμβούλους με παχυλούς μισθούς, τώρα φλερτάρουν με την ιδέα του ξαφνικού θανάτου της δημόσιας ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα πολιτικό έγκλημα-πρόκληση απέναντι στον έλληνα φορολογούμενο, που πληρώνει για να έχει αντικειμενική, πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ θα σταθεί εμπόδιο σε αυτή την πορεία κατάρρευσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα θα αγωνισθεί για την αναβάθμισή της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο της».

ΤΟ ΚΚΕ. Εμπόδιο απέναντι σε σχέδια κλεισίματος της ΕΡΤ, όπως «και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση», δηλώνει ότι θα σταθεί και το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα δημοσιεύματα.
Διευκρινίσεις ζητά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τομεάρχης για τα ΜΜΕ Τέρενς Κουίκ «για το εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκέψη για λουκέτο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης», απορρίπτοντας «κάθε τέτοια προοπτική, κάθε τέτοιο μνημονιακό σχέδιο. Απεναντίας, ζητάμε οποιαδήποτε ενέργεια να αφορά μόνο την αναβάθμιση των ειδησεογραφικών, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών της».

Θερινές περικοπές
Με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης σχεδιάζεται να σταματήσει από τις 30 Ιουνίου η πρωινή ενημερωτική ζώνη από τις 8.00 έως τις 12.00. Από 1ης Ιουλίου θα υπάρχει μόνο μία πρωινή ενημερωτική εκπομπή, 7.00 έως 10.00. Δεν θα υπάρχει καμία νέα εκπομπή, όπως η προγραμματιζόμενη – και εγκεκριμένη από την επιτροπή κοστολογίου – με τη Ράνια Θρασκιά που θα επανεξετασθεί από Σεπτέμβριο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...