Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Δημοπρατείται ο πρώτος Σούπερμαν

Αντίγραφο του πρώτου κόμικ του Σούπερμαν -που χρονολογείται από το 1938-βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να αποφέρει στον ιδιοκτήτη του περισσότερα από 150.000 δολάρια. Πρόκειται για ένα από τα 100 αντίγραφα που σώζονται από τα συνολικά 200.000 τυπωμένα. 

Έκπληκτος ο Ντέιβιντ Γκονζάλες ανακάλυψε το κόμικ κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης, στον τοίχο σπιτιού που αγόρασε έναντι μόλις 10.100 δολαρίων.

Στο εξώφυλλο του κόμικ απεικονίζεται ο Σούπερμαν να σηκώνει στα χέρια ένα αυτοκίνητο. Ο 35χρονος Γκονζάλες έκανε έρευνα και διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο αντίγραφο ήταν εξαιρετικά σπάνιο καθώς περιγράφεται ως το "άγιο δισκοπότηρο των κόμικ" του συγκεκριμένου υπερήρωα.

Πριν καταφέρει να το βγάλει σε δημοπρασία όμως βρέθηκε σε αντιπαράθεση με συγγενικό του πρόσωπο, που διεκδικούσε μερίδιο από τα κέρδη της δημοπρασίας και μάλιστα κατά τη διάρκεια αντιδικίας προκάλεσε φθορές στο οπισθόφυλλο του ήδη ταλαιπωρημένου αντιγράφου, που βρισκόταν επί τουλάχιστον 70 χρόνια στο ταβάνι του σπιτιού.

Ακριβώς λόγω των φθορών που έχει υποστεί, η διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπρασιών ComicConnect.com πρόσφερε χαμηλότερη τιμή από ότι λογικά θα αποτιμόταν η αξία του κόμικ. Η δημοπρασία ολοκληρώνεται στις 11 Ιουνίου . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...