Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΥΛΟΣ 36

Η ΕΕΤΤ διεξάγει δημόσια διαβούλευση αναφορικά με τη διάθεση ή μη του τηλεοπτικού διαύλου 36 προς χρήση, πανελλαδικά, από τηλεοπτικούς σταθμούς με αναλογικό τρόπο, μέχρι την οριστική ψηφιακή μετάβαση.

Στο πλαίσιο αυτό, η EETT προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους επί του θέματος μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2011. Στο παρελθόν, οι συσκευές video, καθώς και άλλες παρόμοιες οικιακές συσκευές, έκαναν χρήση του ως άνω
διαύλου.

Σήμερα, οι σύγχρονες συσκευές προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους διασύνδεσης με τους τηλεοπτικούς δέκτες, όπως η θύρα SCART και οι υποδοχές Audio/Video (A/V), με αποτέλεσμα να τίθεται εκ νέου το ζήτημα της διάθεσης του διαύλου.

Το ισχύον καθεστώς που καθορίζει το σύνολο των διατιθέμενων για την εκπομπή διαύλων σε τμήμα φάσματος συχνοτήτων εύρους 8ΜΗz, δεν περιλαμβάνει ρητή διάταξη για τη χρήση του διαύλου 36. Σημειώνεται ότι έχουν κατατεθεί στην ΕΕΤΤ αιτήματα χορήγησης του διαύλου 36 σε διάφορες θέσεις στην ελληνική επικράτεια.

 Επιπλέον, ο δίαυλος 36 έχει δηλωθεί στους χάρτες συχνοτήτων για τηνψηφιακή τηλεόραση και θα χρησιμοποιηθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς για ψηφιακές εκπομπές κατά τη μεταβατική περίοδο, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Το κείμενο της διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...