Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πόλεμος ΕΣΗΕΑ και ΕΡΤ για τους συμβασιούχους

Πόλεμος ΕΣΗΕΑ και ΕΡΤ για τους συμβασιούχους. Η Ένωση Συντακτών  σε ανακοινωσή της αναφέρει:

"Έπειτα από κυοφορία μηνών δημοσιεύθηκαν επιτέλους τα ονόματα των νέων συμβασιούχων της ΕΡΤ. Δυστυχώς, φαίνεται ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει. Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις για διαφάνεια, αξιοκρατία, μονοθεσία, πολλοί από τους νέους συμβασιούχους απασχολούνται σε άλλα ανταγωνιστικά στην ΕΡΤ μέσα, ορισμένοι δε είναι και στελέχη εφημερίδων ή τηλεόρασης ενώ έχουν παραληφθεί δημοσιογράφοι άνεργοι με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ.
Καταγγέλλουμε την ευνοιοκρατική αυτή απόφαση της ΕΡΤ και ζητάμε να ισχύσουν πράγματι αξιοκρατικά και μόνο κριτήρια στην πρόσληψη των συμβασιούχων.
Η ΕΣΗΕΑ ζητά πολιτική και μέτρα στήριξης της δημόσιας Ρ/Τ, ανάμεσα στα οποία προτεραιότητα θα πρέπει να έχει η πρόσληψη των συμβασιούχων συναδέλφων που σήμερα είναι άνεργοι ενώ διαθέτουν πολυετή προϋπηρεσία στην ΕΡΤ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί άκυρες τις προσλήψεις των πολυθεσιτών και επαναλαμβάνει ότι «εξυπηρετήσεις» και προσλήψεις πολλαπλής απασχόλησης, ακόμα και διευθυντικών στελεχών άλλων ΜΜΕ, συνδυάζονται με τον αποκλεισμό ανέργων συναδέλφων. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα και ότι θα αντιδράσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα."

Η ΕΡΤ απάντησε με άλλη ανακοίνωση:

"Σχετικά με την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. δηλώνει τα ακόλουθα:
1. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημόσιας Τηλεόρασης έγιναν προσλήψεις δημοσιογράφων, μέσω δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού.
2. Οι αρμόδιες επιτροπές αξιολόγησης έλαβαν σοβαρά υπόψη τους το ζήτημα της ανεργίας. Και γι αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των υπό πρόσληψη συμβασιούχων, είναι άνεργοι.
3. Οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα από τις αρμόδιες επιτροπές αξιολόγησης, στις οποίες συμμετείχαν o εκλεγμένος εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και  εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ.
4. Ελήφθησαν υπόψη και τηρήθηκαν όλα τα κριτήρια που θέτουν η προκήρυξη και οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΡΤ.
5. Η προκήρυξη θέτει με σαφήνεια και το θέμα των ασυμβιβάστων για τους υποψήφιους του διαγωνισμού, κυριότερο των οποίων είναι η μη απασχόληση σε ανταγωνιστικό προς την ΕΡΤ Μέσο (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Ραδιοτηλεοπτικό περιοδικό, internet). Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, πως  τα ασυμβίβαστα αυτά θα ισχύσουν απαρέγκλιτα για όλους ανεξαιρέτως. Ουδείς πρόκειται να προσληφθεί, εάν όταν κληθεί να υπογράψει την σύμβαση του δεν αποδεχθεί ενυπογράφως πως πληρεί τα εν λόγω κριτήρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...