Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αφγανιστάν: Επίθεση με βιτριόλι κατά δημοσιογράφου-συγγραφέα

Tolo TV stafferImage via Wikipedia Επίθεση με βιτριόλι από αγνώστους δέχθηκε ο γνωστός Αφγανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ροζάκ Μαμούν, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Μαμούν δέχθηκε την επίθεση χθες Τρίτη την στιγμή που έβγαινε από το διαμέρισμά του στην Καμπούλ, διευκρίνισε ο Ζεμαράϊ Μπασάρι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστάν, ο δημοσιογράφος φέρει εγκαύματα στο 10% του σώματός του, στα χέρια και στο πρόσωπο και για λόγους ασφαλείας μεταφέρθηκε σήμερα σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο Ραζάκ Μαμούν που για ένα διάστημα είχε δική του εκπομπή στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο «Tolo TV», εμφανίζεται σε συχνά στην τηλεόραση ως πολιτικός αναλυτής. Οι αναλύσεις του αυτές είναι συχνά αμφιλεγόμενες διότι θεωρούνται ως εχθρικές προς τους Παστούν, την σημαντικότερη φυλή του Αφγανιστάν.

Ο Μαμούν έχει επίσης κατηγορήσει έναν πολιτικό από την φυλή Παστούν και έναν πρώην αξιωματούχο της κυβέρνησης ότι οργάνωσαν την δολοφονία του κομμουνιστή πρώην προέδρου Νατζιμπουλάχ το 1996.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...