Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: "Να μην υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση στην ΕΚΔΟΤΙΚΗ Β, Ελλάδας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αυτόνομη Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σχετικά με την επιχειρούμενη υπογραφή επιχειρησιακής Σ.Σ. εργασίας από την Εκδοτική Β. Ελλάδος.

"Η Γραμματεία της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο Ε. Κ. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επιχείρηση ΕΚΔΟΤΙΚΗ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ (συμφερόντων ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ) με έδρα την Βιομηχανική περιοχή του Ν. Κιλκίς, για την επιχειρούμενη υπογραφή επιχειρησιακής Σ.Σ. εργασίας με μειώσεις μισθών και ημερομισθίων.

Συγκεκριμένα η εταιρία στις 4/1/2011 απέστειλε αίτημα στην αντίστοιχη κλαδική ομοσπονδία για συνάντηση στις 7/1/2011 με αίτημα την σύναψη επιχειρησιακής Σ.Σ. εργασίας με μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, επικαλούμενη την οικονομική κρίση , ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ν.3899/2010 που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Μετά και την υπογραφή της σύμβασης ντροπής στη ΝΕΟΓΑΛ αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ο βασικός στόχος των κυβερνητικών επιλογών και ότι ο νόμος 3899/2010 ουσιαστικά καταργεί κάθε θεσμική ρύθμιση στον τομέα των Σ. Σ. εργασίας , διαλύει τα συνδικάτα και αποθεώνει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να αυξηθούν σημαντικά τα κέρδη του κεφαλαίου σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει σε όλο το μεγαλείο της, ότι η επίθεση του ΣΕΒ και του κεφαλαίου ενάντια στη μισθωτή εργασία , η οποία γίνεται με τις πλάτες της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ η χώρα μας , θα γενικευτεί.

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί τη ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού Τομέα , να πάρουν άμεσα μέτρα και για να μην υπογραφεί καμία τέτοιου είδους σύμβαση αλλά και για να ακυρωθεί ο νόμος 3899/2010.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά , επιβάλλεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς , για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μα"ς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...