Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

u-hoo T-shirt Stories @ Black Duck Κάθε ...σκουτί κι ένα μηνυμα

T-shirt ευκολοφόρετο, φτηνό, άλλοτε φτηνιάρικο, άλλοτε πανάκριβο λόγω ετικέτας , logo, trendy ιδέας ... άλλα στις μέρες μας το ρούχο που μπορεί να φορεθεί παντού .

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος εδώ και τρία χρόνια χρησιμοποιεί τα T-shirt ως το δικό του καμβά που πάνω του σκαρώνει κάποιες ιδιότυπες γελοιογραφίες μέσα στο blog του u-hoo («γιου-χου»), βασικό όνομα του blog (www.u-hoo.gr/gianniskafatos) και μέσα από τα T-shirt Stories, «παρακολουθεί» την επικαιρότητα, σχολιάζει δηλώσεις, εικονογραφεί καταστάσεις ή απλώς κάνει πλάκα με μόνο περιορισμό το περίγραμμα ενός «ταυ».
Τα «σκουτιά» όπως συχνά τα αποκαλεί ξεκίνησαν με αφορμή την ίδια του την καθημερινότητα. Όταν σταμάτησε να είναι αναγκασμένος να φοράει γραβάτες ξεκίνησε να κυκλοφορεί με T-shirt. Αρχισε να τα «μαζεύει» ως αναμνηστικά ταξιδιών.

Από χρόνια προσπαθούσε να πείσει διάφορους παρουσιαστές εκπομπών ότι το T-shirt μπορεί να είναι μήνυμα και τελικά κατέληξε , αφού γέμισε βαλίτσες, σακ- βουαγιάζ, συρτάρια με μηνύματα άλλων να φτιάξει τα δικά του T-shirt που είναι ψηφιακά και –μιλάνε στον κόσμο που κυκλοφορεί στο internet .

Τώρα ήρθε η ώρα – γεγονός που συναποφασίστηκε με το Black Duck - τα Τ-shirt να βγουν από την οθόνη του υπολογιστή και να απλωθούν σαν ναπολιτάνικη μπουγάδα στο χώρο της γκαλερί και όχι μόνο, να φορεθούν, για να τα δούμε και να τα σχολιάσουμε (όπως ακριβώς «κάνουν» κι αυτά...).

Αυτή είναι η βασική ιδέα αυτής της ...u-hoo έκθεσης.
Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 17 Ιανουρίου το βράδυ και ειδικά εκείνη την ημέρα ο επισκέπτης θα μπορεί να παραγγείλει το δικό του T-shirt για να τυπωθεί μπροστά του και να το φορέσει όποια στιγμή θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.
Την Παρασκευή 21 του μηνός, ο Γιάννης Καφάτος (όπως κάνει συχνά άλλωστε) θα πάρει τη θέση του dj και θα παίξει τις μουσικές που αγαπάει για τους φίλους του και τους φίλους του Black Duck

Ο Γιάννης Καφάτος είναι 42 (πλέον) ετών, μπαμπάς ενός Αντώνη και μιας Μαρίνας, δημοσιογράφος. Σπουδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παραμένει αιώνιος έφηβος και φοιτητής.
Είναι παιδί του Αντώνη και της Γεωργίας, αλλά επαγγελματικά είναι «παιδί» ιδιωτικής τηλεόρασης. Ξεκίνησε ως ρεπόρτερ στον ΑΝΤ1 το 1989, και μέχρι σήμερα έχει δουλέψει σε όλα τα κανάλια, πλην Σταρ.
Για ένα διάστημα δούλεψε στην παραγωγή εκπομπών και στη διεύθυνση προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA & ALTER
Το 2004 πήγε στο Μega όπου εργάστηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 ως αρχισυντάκτης στις ειδήσεις και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού. Το Σεπτέμβριο με μια εσωτερική «μεταγραφή» ανέλαβε αρχισυντάκτης στην ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωινό mou».
Παράλληλα έχει κάνει πολλά χρόνια ραδιόφωνο ως παραγωγός δημοσιογραφικών αλλά και (ευτυχώς) μουσικών εκπομπών.
Τα μαθήματα αγιογραφίας δεν βοήθησαν τον επαγγελματικό του προσανατολισμό και τελικώς μέσα από ίντερνετ και τα blogs βρήκε έναν άλλον τρόπο έκφρασης, πάντα με ... όνομα και επώνυμο!
Το πρώτο του blog www.u-hoo.gr/gianniskafatos έγινε η αφορμή για τα t-shirt-μηνύματα. Πριν από λίγους μήνες έφτιαξε κι ένα video – blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...