Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Συνομιλίες Yahoo - Disney για προγράμματα διαδικτυακής τηλεόρασης

Image representing The Walt Disney Company as ...Image via CrunchBaseΗ Walt Disney Co. έχει ξεκινήσει επαφές για την προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων της σε τηλεοπτικούς δέκτες που διαθέτουν το λογισμικό διαδικτυακής τηλεόρασης της Yahoo, γράφει τη Δευτέρα η Wall Street Journal.

H Disney, αναφέρουν οι πηγές της εφημερίδας, σχεδιάζει να προσφέρει δωρεάν μικροεφαρμογές (widget) που δίνουν πρόσβαση σε εκπομπές των καναλιών της ESPN, Disney και ABC.

Η υπηρεσία, με την ονομασία Yahoo Connected TV, παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Consumer Electronics Show του Λας Βέγκας.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο όμιλος News Corp., στον οποίο ανήκει το στούντιο 20th Century Fox, έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τη Samsung για την προβολή εκπομπών και ταινιών σε υπολογιστές-ταμπλέτες και τηλεοπτικούς δέκτες που συνδέονται στο Διαδίκτυο.

Το τελευταίο διάστημα η διαδικτυακή τηλεόραση συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από τη βιομηχανία πληροφορικής και Διαδικτύου. Η Apple προσφέρει εδώ και καιρό τη συσκευή Apple TV που συνδέει τον υπολογιστή στην τηλεόραση και το Διαδίκτυο, ενώ η Google εγκαινίασε πρόσφατα στην αμερικανική αγορά την υπηρεσία Google TV, διαθέσιμη μέσω των συμβατών τηλεοράσεων της Sony και των ειδικών αποκωδικοποιητών της Logitech.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...