Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Συνήγορο του Τηλεθεατή αποκτά η ΕΡΤ !

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. στη χθεσινή συνεδρίασή του (Τρίτη 18-1-2011) αποφάσισε τα ακόλουθα:
  1. 1. Την έκδοση διαπιστωτικής πράξης για την άσκηση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των αρμοδιοτήτων που ασκούνταν από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο. Μετά το διαχωρισμό στην ΕΡΤ των ρόλων του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης, την εκτελεστική ευθύνη λειτουργίας της ΕΡΤ έχει ο Διευθύνων Σύμβουλος. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. έχουν συμβουλευτικό και ελεγκτικό χαρακτήρα στις Αποφάσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου.
  1. 2. Την έγκριση του πλαισίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ, με δράσεις που θα αναδείξουν το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας και θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της, αλλά και του ουσιαστικά παρεμβατικού, παιδευτικού και ευρύτερα κοινωνικού ρόλου που οφείλει να επιτελεί μια δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ειδικότερα αποφασίστηκε:
α. Η υιοθέτηση του θεσμού του ανεξάρτητου Συνηγόρου του Τηλεθεατή, στη βάση της εμπειρίας αρκετών δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ο Συνήγορος του Τηλεθεατή, που θα υπάγεται απευθείας στο Δ.Σ. της εταιρείας και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, θα ασχολείται με την κατηγορία των παραπόνων και καταγγελιών, για τις οποίες οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι με την απάντηση της Διοίκησης της ΕΡΤ ή θα απαιτούν περαιτέρω έρευνα. Επίσης, θα επεξεργάζεται και θα αναλύει τις απόψεις του κοινού, θα αξιολογεί τα εκπεμπόμενα προγράμματα και θα ενημερώνει γραπτώς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της ΕΡΤ, οι οποίες θα υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά του, ενώ θα προτείνει στην ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και το ΚΕΕΠ νέες δράσεις κοινωνικής προσφοράς. Ο Συνήγορος του Τηλεθεατή θα πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και με ευρεία κοινωνική αποδοχή. Οι απαντήσεις και ο διάλογος με τους τηλεθεατές/ακροατές της ΕΡΤ θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Με την υιοθέτηση του θεσμού σηματοδοτείται η νέα αντίληψη εταιρικής υπευθυνότητας τη ΕΡΤ, η οποία συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: αξιοπιστία, αμεροληψία και διαφάνεια-λογοδοσία.
β. Το νέο πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης θα αναπτυχθεί στους τομείς:
  • Της επικοινωνιακής αγωγής. Ο άξονας αυτός έχει ήδη                   εγκριθεί από το Δ.Σ της ΕΡΤ, από τις 7/12/2010, υπό τον                    τίτλο   «Συνεργασία ΕΡΤ και Υπουργείου Εθνικής Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στον τομέα της             οπτικοακουστικής  και ψηφιακής Παιδείας».
  • Της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης. Θα     αναπτυχθούν δράσεις που θα αφορούν τους τομείς των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, στην ισότητα των φύλων και στη συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις στο πλαίσιο της επικοινωνιακής υποστήριξης και προώθησης πανευρωπαϊκών εκστρατειών.
  • Προστασία του Περιβάλλοντος και Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής. Θα αναπτυχθούν σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.
  • Εσωτερική Κοινωνική Ευθύνη.
Για  τη σύνθεση της Ομάδας Κοινωνικής Ευθύνης ΕΡΤ εξουσιοδοτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος, όπως καθορίσει αυτήν και τις επί μέρους αρμοδιότητες των μελών της.
  1. 3. Την έγκριση ανανέωσης της εκπομπής «Το Κουτί της Πανδώρας», με επιπλέον τέσσερα επεισόδια. Σημειώνεται ότι η διάρκεια κάθε   επεισοδίου είναι 45-50 λεπτά της ώρας και το κόστος 24.772 ευρώ         (πλέον ΦΠΑ).
  1. 4. Την αλλαγή εκτελεστή παραγωγής της εκπομπής «Ευρώπη των 27». Ειδικότερα, η εταιρεία ART IN VISION ΕΠΕ, με επιστολή της δηλώνει ότι αδυνατεί μετά την παράδοση του τετάρτου επεισοδίου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σχετική σύμβαση. Η εταιρεία ARCADIA MEDIA S.A εκδήλωσε την επιθυμία να αναλάβει τη συνέχιση της εκπομπής, για τα υπόλοιπα εννέα επεισόδια που είχαν εγκριθεί, με τους ίδιους όρους που είχαν  συμφωνηθεί μεταξύ ΕΡΤ και ART IN VISION. Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 14.712 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
  1. 5. Την ανανέωση της εκπομπής «Πρωϊνή Ενημέρωση», από 1/1/2011 έως 30/06/2011. Το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 2.500 ευρώ.
  1. 6. Τη συνεργασία της ΕΡΤ με την OLYMPIC BROADCASTING SERVICES LONDON Ltd. H EΡΤ, μετά από αίτημα του διευθύνοντος συμβούλου της OBSL, αναλαμβάνει έναντι αμοιβής, την παραγωγή του διεθνούς τηλεοπτικού σήματος της Αρσης Βαρών κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.
  1. 7. Την τηλεοπτική μετάδοση των παγκόσμιων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS-AΘΗΝΑ 2011, που θα διεξαχθούν από τις 26/6/2011 έως τις 4/7/2011.
Ακόμη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:
  1. 1. Το κανονιστικό πλαίσιο  για τη σύναψη συμβάσεων αμοιβαίας       προβολής και διαφήμισης με τον ημερήσιο και περιοδικό  Τύπο.
  1. 2. Ενημέρωση για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.
  1. 3. Περαιτέρω αξιοποίηση και προστασία του οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ.
  1. 4. Απόφαση για τις προσλήψεις, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, 146 δημοσιογράφων, 15 ραδιοφωνικών παραγωγών, 3 φωτογράφων, 15 ηχοληπτών ραδιοφώνου, 15 γραφιστών και ενός καλλιτεχνικού διευθυντή, βάσει της εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής Επιλογής-Αξιολόγησης. Οι κατάλογοι με  τα ονόματα των προσληφθέντων έχουν ήδη από χθες αναρτηθεί στην κεντρική ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...