Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία και στο συγκρότημα της «Μακεδονίας»

"Το παράλογο για ενημερωτικό Μέσο σχήμα της εκ περιτροπής εργασίας επιχειρεί να επιβάλει η εργοδοσία στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά», αδιαφορώντας για τις συνέπειες των ενεργειών της στο κύρος και την αξιοπιστία των ιστορικών τίτλων που κατέχει'.


Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ)
 και τονίζει:

"Η ΕΣΗΕΜΘ και το σύνολο των εργαζομένων στα Μέσα της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ έχουν από πολύ καιρό εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής στην ασυνέπεια της εργοδοσίας και έχουν έμπρακτα αποδείξει την πάγια πρόθεσή τους να στηρίξουν κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη. Ασφαλώς δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην επιχείρηση να εφαρμόσει το νόμο 3846/2010 πλήττοντας ανεπανόρθωτα το κύρος των εφημερίδων που εκδίδει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης καλεί τους συντάκτες να είναι όλοι παρόντες στις θέσεις τους αύριο και κηρύσσει:

Σαρανταοκτάωρη απεργία στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά», που θα αρχίσει στις 8 π.μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 π.μ. της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου.

Δύο εικοσιτετράωρες απεργίες στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», από τις 8 π.μ. της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου ως τις 8 π.μ. του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου και από τις 8 π.μ. της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου ως τις 8 π.μ. της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου.

Διεκδικούμε:

Να εγκαταλείψει άμεσα η εργοδοσία τα σχέδια για την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.

Να αποκαταστήσει την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους.

Να εξετάσει τις προτάσεις ανάπτυξης των εργαζομένων για τα ΜΜΕ της επιχείρησης.

Την Παρασκευή στις 14.30 θα πραγματοποιηθεί εργασιακή συνέλευση στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλλάρη 5, 3ος όροφος)".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...