Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

O Χυτήρης θα καταθέσει λίστες με τους μισθούς των goldenboys της ΕΡΤ

Στοιχεία για τις παχυλές αμοιβές που ελάμβαναν επί «γαλάζιας διακυβέρνησης» τα goldenboys που συνωστίζονταν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, δεσμεύθηκε να φέρει στην Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τ. Χυτήρης. Κατά την ενημέρωση των μελών της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο κ. Χυτήρης δήλωσε ότι θα καταθέσει τις λίστες με τους μισθούς και τα bonus ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ μηνιαίως που έπαιρναν οι «στρατιές» συμβούλων κλπ. που προσελάμβανε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χυτήρης «είχε λοξοδρομήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση», αναφέροντας ότι υπήρχαν «σύμβουλοι άνευ συγκεκριμένου αντικειμένου».
Το πρώτιστο καθήκον που θέτει η κυβέρνηση είναι πλέον να περιοριστούν οι δαπάνες ενώ όσον αφορά τον ρόλο και τον προορισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι «να μην έχει το μυαλό της η ΕΡΤ στην ανταγωνιστικότητα με άλλα κανάλια, γιατί δεν είναι η δουλειά της αυτή», αλλά να παρέχει αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση και ψυχαγωγία. Στην κατεύθυνση αυτή καθιερώνεται ο θεσμός του «Συνηγόρου του Θεατή», όπου θα προσφεύγουν οι τηλεθεατές για να καταθέσουν τα παράπονά τους, αλλά και τις υποδείξεις τους, ενώ όλα τα έξοδα και οι αναθέσεις της ΕΡΤ θα αναρτώνται στο διαδίκτυο.
Ο κ. Χυτήρης σημείωσε εξάλλου ότι προχωρά εντατικά ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος του καναλιού για τη νέα τηλεοπτική σεζόν και προανήγγειλε ότι εντός της επόμενης διετίας θα συρρικνωθούν σημαντικά οι διαφημίσεις ώστε να μην διακόπτονται οι προβαλλόμενες εκπομπές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Θ. Παπαγεωργίου είπε στην Επιτροπή ότι η εταιρεία το 2014 θα έχει μηδενίσει τα χρέη της, ενώ τόνισε ότι η μείωση του κόστους των εξωτερικών παραγωγών κυμαίνεται από 20% έως και 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...