Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Φήμες για λουκέτο στην Ελευθεροτυπία!

Σάλο αναμένεται να προκαλέσει –αν τελικά την εφαρμόσει- η απόφαση της Μάνιας Τεγοπούλου να κλείσει την Ελευθεροτυπία σε περίπου δύο μήνες από τώρα.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ιστότοπο anergoidimosiografoi.blogspot.com, με λουκέτο κινδυνεύει και η εφημερίδα που το 1974 ξεκίνησε ως η εφημερίδα των συντακτών.

Η έλλειψη ρευστού σε συνδυασμό με την δυσχερή θέση της εκδότριας εταιρείας, που αντιμετωπίζει πρόβλημα ακόμα και με την τροφοδοσία χαρτιού για την εκτύπωση, είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος της Μάνιας Τεγοπούλου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εκδότρια προσέφυγε στη δανειοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν ότι για να πάρει δάνειο θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα σε γενναίες περικοπές με απολύσεις και μείωση του λειτουργικού κόστους. Η κ. Τεγοπούλου δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν προτίθεται να κάνει ούτε μία απόλυση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι προτιμάει να την κλείσει την εφημερίδα.

Το κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους της ιστορικής εφημερίδας είναι πολύ άσχημο. Κανένας δεν θεωρεί την εργασία του εξασφαλισμένη και όλοι ανησυχούν για το τι θα φέρει ο επόμενος μήνας…

Υπενθυμίζεται -ειδικότερα στα του χαρτιού- ότι μόλις πριν από περίπου δέκα μέρες η Ελευθεροτυπία, λόγω βλάβης στο ιδιόκτητο τυπογραφείο της, τύπωσε και διένειμε καθημερινή έκδοση της Παρασκευής, μόνο στην Αθήνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...