Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Οι Ρώσοι απέλασαν ανταποκριτή του Guardian

The GuardianImage via WikipediaΟ Luke Harding, ανταποκριτής του Guardian στη Μόσχα, απελάθηκε από τη Ρωσία. Πρόκειται για την πρώτη απομάκρυνση Βρετανού δημοσιογράφου από τη χώρα, μετά το τέλος του «Ψυχρού πολέμου».

Η απέλαση του έγινε μετά από αναφορά εγγράφων στο Wikileaks που απεικόνιζαν τη Ρωσία και την κυβέρνηση του Πούτιν ως ένα εικονικό κράτος μαφίας. Ο Harding εικάζεται πως έκανε τη διαρροή στον ιστότοπο.

Ο δημοσιογράφος ταξίδεψε το Σαββατοκύριακο στη Μόσχα, μετά από δίμηνη υποβολή εκθέσεων σχετικά με το περιεχόμενο της διαρροής, αλλά του απαγορεύθηκε η είσοδος κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου στις αφίξεις.

Μετά την 45λέπτη κράτησή του σε ένα κελί του αεροδρομίου, οι αρχές τον έστειλαν πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο με το πρώτο διαθέσιμο αεροπλάνο, αφού πρώτα του ακύρωσαν τη Visa.

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει πως δεν έλαβε εξηγήσεις, παρά μόνο ένας υπάλληλος ασφαλείας του αεροδρομίου του είπε: “Για σένα η Ρωσία έχει τελειώσει”.

Οι προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης να βρει τι προκάλεσε την απέλαση μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...