Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Aλλάζει τον χάρτη των μέσων ενημέρωσης η εξαγορά από την Αmazon της Washington Post

Η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα, η Washington Post, ανήκει από χθες στον Τζεφ Μπέζος, στον ιδρυτή της Αmazon, που διέθεσε για την -ιστορική στα εκδοτικά χρονικά- αγορά το ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση όχι μόνο σε εργαζόμενους στις εκδόσεις, αλλά και στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, καθώς ρεπουμπλικάνοι και δημοκρατικοί προσπαθούν να κατανοήσουν αν η αλλαγή ιδιοκτησίας θα επηρεάσει και την πολιτική γραμμή του κορυφαίου και άκρως επιδραστικού φύλλου. Πάντως όλοι ξαφνικά αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον συμβολισμό της επίσκεψης που έκανε ο Μπάρακ Ομπάμα στην Amazon, μόλις έξι μέρες πριν την ανακοίνωση της εξαγοράς.

Από τη πλευρά της Washington Post, δεν χρύσωσε το χάπι της εξαγοράς και μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες και της προκλήσεις στην εποχή του Ιντερνετ αλλά και της κρίσης που έχει φέρει κάθετη πτώση στα διαφημιστικά έσοδα. "Η Ουάσινγκτον Ποστ θα μπορούσε να επιβιώσει υπό την ιδιοκτησία της εταιρείας και να είναι κερδοφόρος και για το εγγύς μέλλον. Αλλά θέλαμε να κάνουμε περισσότερα από το να επιβιώσουμε", δήλωσε ο επικεφαλής της Ντόναλντ Γκρέιαμ και πρόσθεσε: "Δεν υποστηρίζω ότι αυτό μας εγγυάται την επιτυχία, αλλά μας δίνει πολλή μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας".

Στο πλαίσιο της συμφωνίας των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Μπέζος αγοράζει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου που εκδίδει την Washington Post. Σημειώνεται πως δεν χρησιμοποίησε χρήματα της Αmazon για την εξαγορά, αλλά το έκανε αντλώντας το ποσό από την προσωπική του περιουσία. . Η είδηση της πώλησης ήταν top secret, ενώ μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς στους εργαζομένους, τους ζητήθηκε να μην γράψουν τίποτα σχετικό στο twitter για τα επόμενα δέκα λεπτά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...