Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Έλεγχο στη ΔΤ από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας ζητά η ΠΟΘΑ

Μετά τις ανάλογες καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΕΣΗΕΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας να προβεί σε έλεγχο στα γραφεία  της ΔΤ και να την ενημερώσει εγγράφως για το αν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται εκεί ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, διότι παρέχουν εξαρτημένη εργασία και αν αμείβονται σύμφωνα με τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις.  

Η ομοσπονδία διευκρινίζει ότι η εργασία οποιουδήποτε εργαζομένου που συμμετέχει στην υλοποίηση ενός Οπτικοακουστικού Έργου είναι πάντοτε εξαρτημένη.

Όπως υποστηρίζει,  το οπτικοακουστικό έργο είναι έργο συλλογικό, εκτελείται από εργαζόμενους αλληλοεξαρτώμενων ειδικοτήτων και φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης εργασίας (άσκηση των καθηκόντων συμφώνα με τις οδηγίες του παραγωγού, κοινός τόπος εκτέλεσης της εργασίας, κοινό ωράριο απασχόλησης, κ.λπ.) κι ως εκ τούτου κανένας από τους εργαζόμενους δεν επιτελεί ανεξάρτητη εργασία.

Κατά τον έλεγχο, παρακαλεί ακόμα να παραστεί και εκπρόσωπος των εργαζομένων (Θέαμα- Ακρόαμα) που θα είναι εξουσιοδοτημένος από το Εργατικό Κέντρο Αθηνών Ε.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...