Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Σταματάει τη μετάδοση της ΕΡΤ η EBU

Τέλος στη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ αποφάσισε να βάλει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) από το πρωί της Τετάρτης 21 Αυγούστου όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της, μέσω της ιστοσελίδας της. Με δικά του μέσα θα συνεχίσει την αναμετάδοση το The Press Project, ενώ οι εργαζόμενοι συλλέγουν υπογραφές διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της EBU.

Σύμφωνα με την EBU, η απόφαση ελήφθη μετά τις αναφορές ότι ο προσωρινός αντικαταστάτης της ΕΡΤ, η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, θα μεταδώσει δελτία ειδήσεων αυτή την εβδομάδα.

Όπως τονίζεται, από τις 12 Ιουνίου έως σήμερα, η ΕΒU πραγματοποίησε 8,5 εκατομμύρια ζωντανές μεταδόσεις σε 4,4 εκατομμύρια ώρες. Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια μοναδικοί χρήστες παρακολούθησαν τις εκπομπές της ΕΡΤ διαδικτυακά, ενώ κατ' επανάληψη η ηγεσία της είχε επισκεφτεί τη χώρα μας και είχε συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι εργαζόμενοι που παραμένουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ αντιδρούν στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης, ζητώντας από τον πρόεδρό της «να μην σταματήσει τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ και να την κρατήσει ζωντανή μέσα από τους δορυφόρους της EBU, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα» και ξεκίνησαν διεθνή εκστρατεία συμπαράστασης, συλλέγοντας υπογραφές μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου Avaaz.

Τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ, μετά την ανακοίνωση της διακοπής του σήματος από την EBU, αποφάσισε να συνεχίσει με δικά του μέσα το The Press Project. Σημειώνεται ότι το ειδησεογραφικό σάιτ πρόσφερε πρόσβαση στο πρόγραμμα της ΕΡΤ από το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2013 έχοντας εξυπηρετήσει 2.500.00 χρήστες του διαδικτύου, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε όποιο site ή blog ενδιαφέρεται να μεταδίδει το σήμα της ΕΡΤ να ενσωματώσει ελεύθερα τον κώδικα του player στις σελίδες του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...