Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

«Γκάρντιαν»: Η δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση

The new Guardian
The new Guardian (Photo credit: OwenBlacker)

Το καμάρι της «Γκάρντιαν» είναι η ηλεκτρονική της έκδοση. Η επισκεψιμότητα στο σάιτ φτάνει τους 40 εκατομμύρια χρήστες τον μήνα, από τους οποίους τα δύο τρίτα ζουν εκτός Βρετανίας. 


Η ηλεκτρονική έκδοση είναι δωρεάν «στο όνομα της υπεράσπισης της ανοιχτής δημοσιογραφίας», όπως λέει ο Αλαν Ράσμπριτζερ. «Αν χρεώναμε το περιεχόμενο, θα ήταν σαν να απευθυνόμασταν μόνο στην ελίτ», υποστηρίζει. Η ηλεκτρονική έκδοση αποδίδει στην εφημερίδα το 28% των εσόδων της. Οι αποκαλύψεις ωστόσο δεν εκτοξεύουν την κυκλοφορία. 

Τον περασμένο Ιούνιο η «Γκάρντιαν» είχε μέση κυκλοφορία 191.182 φύλλα - περισσότερα από τα 72.271 του «Ιντιπέντεντ» αλλά πολύ λιγότερα από τα 555.817 της «Ντέιλι Τέλεγκραφ».

Deutsch: logo der tageszeitung the guardian
Deutsch: logo der tageszeitung the guardian (Photo credit: Wikipedia)
Το φθινόπωρο του 2011 πουλούσε 240.000 φύλλα καθημερινά. Το δωρεάν περιεχόμενο του σάιτ και οι αναιμικές κυκλοφορίες δημιούργησαν ένα παθητικό της τάξης των 36 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Μια φήμη λέει ότι η εφημερίδα θα εκδίδεται τις καθημερινές σε ηλεκτρονική μορφή και μόνο τις Κυριακές σε έντυπη. Αλλά ο Αλαν Ράσμπριτζερ είναι κατηγορηματικός: «Δεν είναι στις προθέσεις μας». Δεν υπάρχει αμφιβολία, αυτή η εφημερίδα βρίσκεται σε καλά χέρια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...