Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ρωσία: Λογοκρισία στον «αέρα» για την ομοφυλοφιλία

Αμερικανός δημοσιογράφος «κόπηκε» όταν επιχείρησε να καταγγείλει τη Μόσχα για διωγμό των ομοφυλόφιλων


Aπρόσμενη εξέλιξη είχε η εμφάνιση ενός Αμερικανού δημοσιογράφου σε τηλεοπτική εκπομπή του ρωσικού δικτύου RT. Ο  Τζέιμς Κέρκικ είχε κληθεί προκειμένου να σχολιάσει την υπόθεση με τον στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ωστόσο, όταν επιχείρησε να αλλάξει το θέμα της  κουβέντας και να καταγγείλει την στάση της Μόσχας απέναντι στους ομοφυλόφιλους, κόπηκε στον «αέρα». 

Ο δημοσιογράφος που αρθρογραφεί στο περιοδικό New Republic και την εφημερίδα Haaretz, εμφανίστηκε φορώντας τιράντες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που όπως εξήγησε αντιπροσωπεύουν την "υπερηφάνεια των ομοφυλοφίλων", προκειμένου να μιλήσει ενάντια στη "φρικιαστική νομοθεσία κατά των ομοφυλοφίλων" την οποία επικύρωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τότε η οικοδέσποινα της εκπομπής Γιούλια Σαπαβάλοβα, ζήτησε από τον Αμερικανό δημοσιογράφο να μείνει εντός θέματος και να μιλήσει για την δίκη του Μάνινγκ, εκείνος αποκρίθηκε ότι δεν τον ενδιέφερε να μιλήσει γι' αυτό.

«Με ενδιαφέρει να μιλήσω για το φρικιαστικό περιβάλλον ομοφοβίας στη Ρωσία αυτή τη στιγμή και να πω στους Ρώσους ομοφυλόφιλους ότι έχουν φίλους και συμμάχους και αλληλεγγύη από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», είπε.

Η διευθύντρια του RT Μαργαρίτα Σιμόνιαν αντέδρασε μάλλον μετριοπαθώς στο συμβάν: "κάποιος αποφάσισε να μας τρολάρει στον αέρα. . . τον ακούσαμε, αλλά αποφασίσαμε ότι δεν είχε κάποια σχέση με το θέμα" που βρισκόταν υπό συζήτηση, έγραψε στο Twitter.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...