Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΡΤ δεν πληρώνει τις υπερωρίες του 2012!


Καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) έκανε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σχετικά με την άρνηση της ΕΡΤ να πληρώσει τις υπερωρίες που έχουν γίνει το 2012.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι:

"Σας καταγγέλλουμε την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΡΤ Α.Ε.», για παράβαση εργατικών διατάξεων.

Ειδικότερα, η εταιρεία παρά την κατά νόμο υποχρέωσή της και παρά την παροχή της προσήκουσας εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται σε αυτήν (στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο), δεν καταβάλει τη νόμιμη αμοιβή τους για την εργασία που παρέχουν κατά τις Κυριακές και για υπερωριακή απασχόληση για τους μήνες Νοέμβριο 2012, Δεκέμβριο 2012 και Ιανουάριο 2013. Η συμπεριφορά αυτή της εργοδότριας εταιρείας είναι παράνομη και αντισυμβατική.

Επειδή οι πράξεις της καταγγελλόμενης εταιρείας παρεκκλίνουν από κάθε νόμιμο πλαίσιο, σας ζητούμε να προχωρήσετε στις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες και να μας ενημερώσετε επ’ αυτών."

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Προκόπης Δούκας, έγραψε στο προσωπικό του Blog:

"Το να μειώνονται οι αμοιβές (εφόσον φυσικά περιορίζονται οι σπατάλες και δεν δημιουργούνται καινούργιες) είναι μια συζήτηση που μπορεί να κάνει κανείς. Το να μην πληρώνονται τα δεδουλευμένα όμως, χωρίς να υπάρχει ταμειακό πρόβλημα, είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Εάν όντως η ΕΡΤ έχει υπερβεί το πλαφόν των νόμιμων υπερωριών του 2012 (λόγω κυρίως των διπλών εκλογών), είναι απολύτως λογικό: Δεν είμαστε εργοστάσιο παπουτσιών, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της επικαιρότητας και των πολιτικών εξελίξεων. Η εταιρεία όφειλε να είχε προβλέψει ώστε να μην γίνουν ποτέ αυτές οι παραπάνω υπερωρίες, στη συνέχεια της χρονιάς - και όχι να γίνουν και μετά να αρνείται να τις καταβάλει, πράγμα απαράδεκτο.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ζήτησαν από την ΕΣΗΕΑ να προκυρήξει 48ωρες απεργίες τα Σαββατοκύριακα και άλλες κινητοποιήσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...