Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Στο σφυρί η Boston Globe


Ακόμη μία προσπάθεια-τη δεύτερη μετά το 2009-θα κάνουν οι New York Times για να πουλήσουν τη θυγατρική τους Boston Globe, τα έσοδα της οποίας έχουν καταγράψει μείωση τα τελευταία χρόνια, προκειμένου η εταιρεία που θα παραμείνει να είναι πιο σταθερή, όπως αναφέρουν αναλυτές.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, εκτός της Boston Globe θα πωληθεί και η Worcester Telegram & Gazette προκειμένου η εταιρεία να επικεντρωθεί στη ναυαρχίδα της, την εφημερίδα New York Times. Αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρεία δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση της Globe ενώ το 1993 είναι δώσει 1,1 δις δολάρια για να αποκτήσει την εφημερίδα.

Η πώληση αυτή είναι η πρώτη απόφαση του νέου επικεφαλής της New York Times Μάρκ Τόμσον, ο οποίος ανέλαβε τη θέση το Νοέμβριο και έχει θέσει ως στόχο να γίνει η εταιρεία πηγή ειδήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πρώτη προσπάθεια πώλησης της Globe έγινε το 2009 ωστόσο σταμάτησε μετά από συναινετική απόφαση με τα συνδικάτα και τις δεσμεύσεις ότι θα γίνουν προσπάθειες περικοπής του κόστους. Ωστόσο, τα έσοδα της Boston Globe συνέχισαν να καταγράφουν μείωση, σε αντίθεση με τους New York Times που κατέγραψαν αύξηση εσόδων κατά 2,6% το 2012, φτάνοντας τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...