Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Λογιστικό λάθος, λέει ο Ελεύθερος Τύπος ο κατώτατος μισθός


Μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή αλλά και τις μεγάλες αντιδράσεις εντός της εφημερίδας, οι ιδιοκτήτες του "Ελεύθερου Τύπου" Αλέξης Σκαναβής, Δημήτρης Μπενέκος έκαναν στροφή, διαβεβαιώνοντας τους εργαζόμενους πως στα εκκαθαριστικά που μοιράστηκαν και αναφέρεται ως βασικός μισθός ο κατώτατος της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας, είναι ένα λάθος λογισμικού!

 Το γεγονός ότι οι μισθοί των εργαζομένων βαφτίζονται ως "επίδομα ελευθεριτότητας του εργοδότη" το αποδίδουν στην ....μηχανογραφική-λογιστική απεικόνιση και μόνο. Δηλαδή; Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι για τους εργοδότες δεν ισχύει σύμβαση και το θεωρούν λογιστικά "επίδομα"; Δεν το λύνει το μυστήριο η ανακοίνωση της ιδιοκτησίας.

Γεγονός είναι ότι απειλήθηκε έκρηξη στην εφημερίδα, για αύριο Τρίτη είχε προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων και η ιδιοκτησία που θέλει να εμφανίζεται πως διαθέτει τη "ναυαρχίδα" του Αντώνη Σαμαρά βρέθηκε στη γωνία ως "λαγός" για προθέσεις όλων των εκδοτών.

Ή ήταν απλώς ένα πείραμα πάνω στους εργαζόμενους για να διαπιστωθεί πως θα αντιδράσουν και μόλις είδαν το οξυμένο κλίμα, το πήραν πίσω. Με μια ανακοίνωση πως απλώς διασκεδάζει τις προθέσεις.

Η ανακοίνωση της ιδιοκτησίας του ΕΤ :

Σχετικά με τις απορίες και την αναστάτωση που προκλήθηκε στους εργαζομένους, με αφορμή τα εκκαθαριστικά του μηνός Ιανουαρίου 2013 διευκρινίζονται τα εξής:

1.Η όποια αλλαγή προέκυψε για λόγους μηχανογραφικής-λογιστικής απεικόνισης και ΜΟΝΟ.

2.Δεν αφορά σε πρόθεση αλλαγής των αποδοχών των εργαζομένων, όπως αυτές καθορίζονται στις ατομικές
συμβάσεις που υπογράφθηκαν την 01/02/2012 και η ισχύς των οποίων ΝΟΜΙΜΑ παρατείνεται επ'αόριστον.


Η εταιρεία

greektv-com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...