Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αναρμόδιο για τη Δημόσια Τηλεόραση δηλώνει το ΕΣΡ

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης (αριστερά), με τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη (φωτογραφία αρχείου)

Αναρμόδιο να κρίνει επί της λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) δηλώνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.


Η ανεξάρτητη Αρχή, με χθεσινή της ανακοίνωση τονίζει πως αρμόδια για να κρίνει είναι η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σημειώνοντας πως ελπίζει στην κατά το δυνατόν πλήρη λειτουργία της ΔΤ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην απόφαση της Ολομέλειας, με την οποία μειοψήφησε η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Λίνα Αλεξίου, υποστηρίζεται ότι δεν προβλέπεται από καμία διάταξη νόμου η αδειοδότηση των κρατικών τηλεοπτικών ραδιοφωνικών σταθμών και ως εκ τούτου δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή του Γ. Τράγκα "Ελεύθερος Σκοπευτής" στις 7/4/13.

Πρόστιμο από 20.000 ευρώ για παράνομη δικτύωση με τον μη νόμιμο τηλεοπτικό σταθμό zougla.gr επιβλήθηκε επίσης σε κάθε έναν από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς: Διον νομού Πιερίας, Δέλτα νομού Έβρου, Ζευς νομού Κυκλάδων, TV Δέλτα νομού Τρικάλων, Star Δράμας και Νέα Τηλεόραση Σερρών.

Παράλληλα, πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Super TV νομού Κορινθίας για μη υποβολή στοιχείων στο Συμβούλιο και 20.000 ευρώ στο Space TV νομού Ευβοίας για παράλειψη υποβολής φορολογικών στοιχείων περασμένων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...