Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τι απαντά ο δημοσιογράφος που ο Τσίπρας έδιωξε από το γραφείo του

Στην αντεπίθεση περνά ο Γερμανός δημοσιογράφος της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Μίκαελ Μάρτινς, για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συνέντευξης που επρόκειτο να του παραχωρήσει.

Η συνέντευξη είχε εγκριθεί από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για μία ευρείας κυκλοφορίας και μεγάλου κύρους γερμανική εφημερίδα, ωστόσο η επαφή των δύο ανδρών ήταν επεισοδιακή και είχε ως αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να αντιδράσει, να διακόψει την κουβέντα και να πει στον δημοσιογράφο ότι η συνέντευξη «θα γίνει σε μια άλλη ζωή».

Μάλιστα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν πως η όλη κατάσταση παρέπεμπε σε «γαλάζια μονταζιέρα».

Μετά τις διαρροές από την Κουμουνδούρου, το δημοσίευμα της «Αυγής»,αλλά και την επιστολή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς τον διευθυντή της εφημερίδας στην οποία γίνεται λόγος για αναπαραγωγή φημών και ρεπορτάζ που δεν έχει διασταυρωθεί και για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και «κιτρινισμό», ο Μίκαελ Μάρτινς επανήλθε στο ζήτημα, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το περιστατικό.

Και προαναγγέλλει πως στο κυριακάτικο φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung θα ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, ζητώντας παράλληλα γραπτή απάντηση του κ. Τσίπρα προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα λοιπόν, σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου, ο δημοσιογράφος υπαινίσσεται παρέμβαση από την Κουμουνδούρου στο ρεπορτάζ και τις πηγές του, επιστρέφει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον επιθετικό προσδιορισμό του «ανήθικου» και αποκαλύπτει ποια είναι η ερώτηση που φέρεται να εξόργισε τον κ. Τσίπρα.

Όπως αναφέρει το newpost.gr, στην επιστολή του ο Γερμανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως η υπεύθυνη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνέντευξη επικοινώνησε με δημοσιογράφους από την «Καθημερινή» και τον ίδιο και ρωτούσε εάν είχε συναντήσει τον Αλέξη Παπαχελά και οποιονδήποτε δημοσιογράφο της ελληνικής εφημερίδας προκειμένου να προετοιμάσει τις ερωτήσεις του για τη συνέντευξη και αναρωτιέται αν κάτι τέτοιο θεωρείται φυσιολογικό για την υπεύθυνη Τύπου τουαρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όλες οι ερωτήσεις που απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει στην επιστολή του, βασίζονταν σε δημοσιεύματα της «Αυγής» και ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και όχι σε φήμες και δηλώσεις τρίτων, όπως τον κατηγόρησε η Κουμουνδούρου.

Και ισχυρίζεται πως η επίμαχη ερώτηση που εξόργισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντάς τον να διακόψει την συνέντευξη αφορούσε δήλωση του από την προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια το 2012 όπου έλεγε: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άγκελα Μέρκελ».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αρχικά ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «δεν θυμάται» αν το είπε για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, σημειώνει στην επιστολή του, διέκοψε τη συνέντευξη κατηγορώντας τον για «άρρωστες προθέσεις» και «έλλειψη ευγένειας».

«Αν ο κ. Τσίπρας ερχόμενος αντιμέτωπος με τα δικά του λόγια με χαρακτηρίζει ''ανήθικο'' τότε αυτό λέει περισσότερα για εκείνον παρά για εμένα», καταλήγει ο Γερμανός δημοσιογράφος.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...