Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Μ. Κουρουτός: «Εμπόριο ελπίδας με θύματα τους απολυμένους της ΕΡΤ»

Δεκάδες επιτήδειοι «πάροχοι» προγραμμάτων πιστοποίησης ECDL έσπευσαν να επωφεληθούν από τη διαδικασία επαναπρόσληψης υπαλλήλων της ΕΡΤ και την «προαπαιτούμενη» γνώση υπολογιστών, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ(Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος) και εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΠΕΠ, Μιχάλης Κουρουτός κάνοντας λόγο για πρωτοφανή εκμετάλευση του δράματος των χιλιάδων απολυμένων.

Με μία ή δύο μέρες “εκπαίδευσης” και ποσό διδάκτρων και εξέταστρων που φτάνει τα 400 ευρώ, οι «πάροχοι» αυτοί που λειτουργούν, υπό την αιγίδα του ΕΟΠΠΕΠ, έχουν στήσει ένα χυδαίο εμπόριο ελπίδας με θύματα τους απολυμένους υπαλλήλους της ΕΡΤ, όπως υποστηρίζει ο κ. Κουρουτός, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού), Θεόδωρο Καρτσιώτη.

Διαφημίζουν προγράμματα

Δεκάδες φορείς κατάρτισης σε όλη τη χώρα διαφημίζουν, υπό την αιγίδα του ΕΟΠΠΕΠ, προγράμματα πιστοποίησης δεξιοτήτων πληροφορικής για ενήλικες που αφορούν αποκλειστικά τη διαδικασία πρόσληψης στη νέα «Δημόσια Τηλεόραση», σύμφωνα με τον κ. Κουρουτό.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ECDL-5, που προφανώς απευθύνεται στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αποτελεί πολλαπλή πρόκληση, όχι μόνο για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΠΕΠ, αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Πρώτον, διότι ουδέποτε συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού το συγκεκριμένο πρόγραμμα και η εκπόνησή του υπό την αιγίδα του ΕΟΠΠΕΠ. Δεύτερον, διότι ο τρόπος και ο χρόνος διεξαγωγής γεννούν τεράστια ερωτηματικά», επισημαίνει ο κ. Κουρουτός. Εξηγεί, δε, ότι τα προγράμματα διαφημίζονται ως «ταχύρρυθμα», ενώ από τις δηλωμένες ημερομηνίες προκύπτει πως η πιστοποίηση ενδέχεται να δίνεται σε 1-2 μέρες. Το αναφερόμενο κόστος για τα δίδακτρα ποικίλλει από 170 έως 200 ευρώ, ενώ οι εξετάσεις κοστολογούνται στα 200 ευρώ, όπως τονίζει ο κ. Κουρουτός σημειώνοντας πως ο εκπαιδευόμενος θα καταβάλλει το αστρονομικό ποσό των 400 ευρώ για ελάχιστες ώρες κατάρτισης.

'Αριστοι χειριστές Η/Υ

«Το “target group” των επιτήδειων είναι εργαζόμενοι άρτι απολυθέντες από την υπηρεσία τους, οι οποίοι πέφτουν θύματα ενός πρωτοφανούς – και πανάκριβου – εκβιασμού για να επιστρέψουν στην εργασία τους, την ώρα που όλοι σχεδόν είναι επί χρόνια έμπειροι και άριστοι χειριστές υπολογιστών. Και αναρωτιέμαι, τόσο ως πολίτης, όσο και ως εκπαιδευτικός και εκπρόσωπος εργαζόμενων, πώς είναι δυνατόν ένας οργανισμός κρατικός, που ανήκει στη δύναμη του Υπουργείου Παιδείας, να επιτρέπει να διεξάγεται υπό την αιγίδα του ένα χυδαίο εμπόριο ελπίδας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ τονίζοντας την ανάγκη να γίνει σοβαρός έλεγχος, το συντομότερο δυνατό, για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η πιστοποίηση ECDL στη χώρα μας.

«Είναι σε όλους γνωστό ότι οι διαδικασίες πιστοποίησης ECDL διεξάγονται χωρίς καμιά εποπτεία, χωρίς σοβαρή επιστημονική καθοδήγηση και οι εκπαιδευόμενοι καταβάλλουν υπέρογκο οικονομικό τίμημα. Τo συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε», σημειώνει ο κ. Κουρουτός στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΕΠ και καταλήγει: «Επειδή το ζήτημα της πιστοποίησης ECDL για υποψήφιους εργαζόμενους στη “νέα ΕΡΤ” έχει σοβαρές εκπαιδευτικές, πολιτικές και ηθικές προεκτάσεις και ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή βλάβη, λόγω αρνητικής δημοσιότητας, στο κύρος του Οργανισμού, ζητώ να προβείτε σε ενδελεχή έλεγχο του εν λόγω προγράμματος και των τεχνικών και οικονομικών λεπτομερειών του και να ενημερωθούν άμεσα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ελέγχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...