Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Πέθανε ο David Frost ο δημοσιογράφος που «ξεμπρόστιασε» τον Νίξον


Ο Βρετανός δημοσιογράφος, David Frost, που χειροτονήθηκε ως Sir από την Βασίλισσα Ελισάβετ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών.


Ο δημοσιογράφος ήταν περισσότερο γνωστός για την συνέντευξη που πήρε το 1977 από τον Πρόεδρο Νίξον, όπου τον ανάγκασε να παραδεχθεί δημόσια οτι συμμετείχε στο σκάνδαλο Watergate.

Η διάσημη συνέντευξη ήταν ήδη στην μέση της όταν ο Frost κατάλαβε οτι αν δεν πίεζε τον πρόεδρο δεν θα είχε αυτό που ζητούσε το κοινό. Και έτσι του είπε πως “το κοινό θέλει να σας ακούσει να παραδέχεστε τα λάθη σας, να παραδεχτείτε την κατάχρηση εξουσίας και αν δεν τα πειτε στα ίσια θα σας καταδιώκει αυτό ολόκληρη της ζωή σας” . Με αυτή τη φράση απέσπασε και την διάσημη πια απάντηση του Νίξον «Αν το κάνει ένας Πρόεδρος, δεν είναι παράνομο».

Η συνέντευξη αυτή είναι η πιο “χιλιοπαιγμένη” είδηση εκείνης της χρονιάς. Ο Frost, μετά την επιτυχία του αυτή, είχε μια καριέρα περίπου σαράντα ετών και έχει πάρει συνεντεύξεις από βασιλείς, πολιτικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς, περισσότερο από κάθε άλλο συνάδελφο της γενιάς του. Και ενώ οι ανταγωνιστές του, τον κορόιδευαν για τις “μαλακες” ερωτήσεις του και το ευγενικό του στυλ, ο Frost πάντοτε γελούσε τελευταίος γιατί ακριβώς με αυτό το μειλίχιο τρόπο έκανε τους πάντες να του αποκαλύπτονται.

Κέρδισε όλα τα τηλεοπτικά βραβεία που υπάρχουν και οι δραστηριότητες του ήταν πάρα πολύ ευρείς. Έχει πάρει συνέντευξη από τις εξής προσωπικότητες: Robert F Kennedy, Henry Kissinger, Pierre Trudeau, Mikhail Gorbachev, Indira Gandhi, Benazir Bhutto, King Hussein, Golda Meir, Yasser Arafat, Yitzhak Rabin, Nelson Mandela και όλη την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Έγραψε 17 βιβλία και “βαπτίστηκε” ιππότης το 1993.

Ο πρωθυπουργός David Cameron, έστειλε τα συλλυπητήρια του, λέγοντας ότι ήταν ένας “εξαιρετικός επαγγελματίας με τρομερό χιούμορ, εξυπνάδα και ζεστασιά”.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...